years of experience! (:

Daisypath Anniversary tickers

Calendar

You might want to check it out ! ^^

30 December 2010

tahniah Malaysia! =)

Tahniah Malaysia kerana berjaya merangkul Piala AFF Suzuki .
Akhirnya penantian 14 tahun sudah berakhir .
Terima kasih kepada K.RajaGobal & anak buah yang berjaya merealisasikan impian ini .
HArap Malaysia dapat bersinar dengan lebih cemerlang!
Tahniah Tahniah Tahniah!
tak tau nak cakap ape. happpy sangat!

28 December 2010

good luck , malaysia!

salam.
dah lama senanye nak tulis post nih.
tapi , disebabkan kesibukan yang melampau tahap ayam berak kapur nihh .
terpaksa ditangguhkann .
hurm ,
tahniahh kepada Skuad Bola Sepak Malaysia
sebab dapat mengalahkan Indonesia 3-0 .
miza tak tengok punn ,
sbb keje ,
huh ,
tapi dengar lah orang bersorak,
sangat jealous tauu .
apa2 pun ,
diharap team malaysia dapat mengekalkan rentak permainan
dan seterusnya menjulang Piala AFF Suzuki buat kali yang pertama.
k , bye bye semua !
P/s ; nat , sorry ta datang open house kauu . :'(

27 December 2010

hurmmmmm,

Salam .
wahh~
rindu betul kehidupan lepas SPM .
hahaha.
maksudnya , sblum bekerja .
waaaaaa~ :(
sedih kot ,
tak dapat tengok cite korea lagi .
huhu .
rindu kottt.
balik umah , penat .
tade masa nak tengok sume tuhhhh .

into the new world.

Assalamualaikum.

hello peeps ~

sorry for not updating .

right now, i'm working as a part-timer .

while waiting for my SPM result come out .

i want to earn income from my job.

so that , i can be more responsible ?

hahaha .

so , i will update my blog as much that i can .

and thanks to my friends ,

khai , bqya , and hanan unnie for the wish .

i really appreciate it.

thanks for the encouragement! :D

wish me luck okay ?

:)

25 December 2010

hate it!

hate it so much!
why should i be the victim ?
--"

23 December 2010

frust betul!

haissshhh!
frust betul isi borang nie.
huhu . .
:(

22 December 2010

job ? important or not ?

okayy ,
lpas SPM ,
ramai calon2 SPM cari kerja sambilan.
so , pasti nya miza salah seorang daripada mereka.
alahh ,
tetiba ayat nak skema jekkk .
tapii,
family suh kerja ,
tapi miza malas.
hahaha.
ingat nak tumpukan pada writing miza...
currently i'm writing a storyy .
huhuhu.
mula-mula confuse jugakkkk.
nak keje ke tanak ?
keje ke tanak ?
tanak ke keje?
huhuhu.
majority kawan2 miza sibuk mencari kerja,
JOB WANTED!
huhu.
miza punn,
nak jugakk cari kerja.
coincidence,
kakak miza pun tlg carikan jugakkk .
and luckily,,
yeahhh~
miza dapat job tuhhh .
alhamdulillah , huhu.
part-time job tuh.
tapi miza start awal.
kawan2 miza ada yg start bulan 1.
tapi , miza start 25 aribulan ni.
cuti tuhhh
huhu.
and , cepat pulak tuhhh. huhu .
hurm ,
anyway ,
kepada kawan2 yg masih mencari ,
semoga berjaya!
;D

boling lagi...

tgok ni .. bear punn pandai main boling . hahahah. hurm, lpas g skolaaa. pegi ole2 main boling. sorang main 3 game. wahhh!~ nak patah tangan. secara jujurnya, miza lagi prefer lane kat Alam Sentral tuh . huhu. tapi disebabkan faktor2 tertentu. main je la kat situ. tak kisah punn. tapi serious, penat gilaaa. hahaha main2 macam budak kecik kat pusat game tuhhhh. huhu. seronok betul . huhu. hahahahahahaa. dah lama tak keluar, sampai pukul 1 cam tuh . g makan tengahari ngan kakak yg keje kat 18 . miza pegi ngan mimah , dani ngan mak . huhu. then, lepas makan pegi kedai buku . BATAK! sbb ada SNSD kat frontpage. nak beli , tapi tak paham . tak jadi. disebabkan kegilaan membaca manga, miza pun beli lah satu. tapi tak menarik sangat. huhu . tape , ada masa lagi . huhu. tapi sebenarnya rambang mata nak pilih. huhu . XD tapelahh. lpas ni ingat nak kumpul novel , komik ngan manga lak lah. hahaha P/S ; nak keje ke tanak ? aiyooo~

21 December 2010

i'm hurt.

sometimes ,
the words that blurted out from their mouth ,
really really made me hurt .
huhu .
you may see me as a normal happy girl .
but ,
the reality is i'm a hurt lonely girl.

best sangat! :D

Salam . hye hye!
hurm ,
yeahhh!
berjaya baca 10 manga dalam masa semalam .
thanks khai sbb bg pinjam manga tuuhhh .
rase best sangat .
yelah , selalu nya baca manga online kat internet ,
dalam bahasa inggeris,
bila baca dalam bm ,
mmg rase janggal ,
tapi sangat best dalam bm ,
lagi sweet gitu .
hehehe .
and and , semalam punya lah hujan satu hari .
sangat sejukk....

19 December 2010

sungkyungkwan scandal :D

Assalamualaikum .

hello hello :D

Sungkyungkwan Scandal .

ohhh ,

that drama already finish .

huwaaaa.. :(

i'm so saddddddd!

but ,

i'm not so into K-drama .

so , i'm kinda picky when it comes to drama.

hahahaha.

but ,

seriously i'm really love this drama.

Park Yoochun , Park Minyoung , Yoo Ah In , and Song Joong Ki :D

i really love this quartet .

;)
this drama OST is really sweet!
hehehe .
:D
love their anime version .
so cute , right ?
the hero & heroin
:)
this is my hero!
song joong ki!
i'll miss him .
miss him in this drama and MB!
so sad that he not mcing MB again!
hope to see your work again , joong ki OPPA!
;D

18 December 2010

bosan gilaaa -____-

salam.
hey hey .
okayyy ,
hari ni ikut ayah pegi perlawanan boling JKWU 2010 .
bosan gileeeee -________________-
dah la duduk situ sejuk gilaaaaaa...
tak tahan kot .
pastu kuar jalan jalan kejap .
then , jumpe aina~
Sharifah nurul aina syed azlan .
kawan SRAI & Samtaj
tapi dia da pindah ke Puncak Alam.
so, aina , gud luck for Basic Economics this monday .
:D
pastu tgok cd kat SPEEDY ..
of course lah miza survey KPOP punye CD ngan DVD .
ada yang baru , ada yang lama.
tapi yang baru pun ade, ,
tapi packaging dye macam dah buruk .
huhu .
anyway , pecah rekod .
dari pagi sampai petang tak makan apa apa . hahaha.
:)

family outing :D

okayy , sambungan post sebelum nie, lpas makan tuh , around 9.20 p.m , balik umah dulu , lpas solat isyak , around 10 , gerak ke Alam Sentral, main boling di Megalanes~! yeahhhh! sangat best sbb dah lama tak buat macam nie . okay , by the way , tarikh hari jadi mak miza 13 disember 2010. :) my dad ,
ada gaya cam professional bowler tak ?
smart sangat aksesori tuhh .
ayah , nak pinjam boleh ? ;P


miza di belakang , mima di hadapan . mima , mizan & miza mak mak ,
ceh ceh , cam pro je :D

fiza, miza , & mimah .

:)

ini markah first game.
ini pula markah second game.

credit to mimah miza , mimah , & fiza trio , mizan , fiza , & miza
miza with dani ,
my youngest sibling :D
malas lah nak rotate gambar ni .
:D
kakak miza.
nampak dye lagi tinggi dari miza ,,
but , the reality is i'm taller than her .
:)
mmg best lahh ..
campur dua dua markah game tu .
miza dapat num 5 . hahaha.
num 1 , abang miza.
num 2, ayah miza
num 3 , mimah
num 4 , kakak miza ,
num 5, miza (teruk kan)
num 6, mak
num 7 , adik miza
:D
balik pukul 12 kot .
seronok gilaaaa ;D

happy birthdayy mum! ;D

Salam..
hai semua .
sebenarnya miza nak post bende ni dah lame.
huhu.
Happy birthday to Pn. Norizan Samad ,
hehehe.
sweet 48 ye mak! ;D
hehhee.
jadi, bagi menyambut hari jadi mak,
kitorang pergi ke Restoran Ayam Penyet AP
dekat je , kat Ole-Ole Shah Alam.
haha. best la jugak.
my beloved mum - Pn. Norizan Samad-
rasanya sesiapa ex-student sks24 kenal kot.
mak miza ni antara cikgu veteran kat sane.
even veteran, you still look young mum! :)
*puji mak sendiri :P*
-bergambar bersama kad-
kitorang bagi kasut je.
hope you'll be happy with our present.
:)
ni lah gambar nye.
ayah yang tangkap . :D
tapi rase cam terlebih pulak orang kat situ .
hohoho.
kawan kakak miza join sekali.
:)
bosan menunggu, lambat sangat makanan sampai.
ape lagi, snap snap la ;D
credit ; mima
huih, sedap betul ice blended chocolate ni.
serious! tak tipulah.
makanan kat sini sedap.
yang paling syok, sambal belacan dia yang pedas gila.
macam ala-ala kampung.
best la.
harga pun berpatutan..
korang patut cuba.
;D