years of experience! (:

Daisypath Anniversary tickers

Calendar

You might want to check it out ! ^^

22 May 2011

entri sedih tahap gaban .

Assalamualaikum w.b.t , 

Apa khabar semua ? harap2 sihat selalu :) okayyy , maybe ini adalah entri terakhir sebelum miza pergi terbang jauh ke Banting sana tuhhh. *okay , bajet cam jauh je kan ?* 

Hai , sekejap je kan rasenya masa berlalu . lepas abes jawab kertas SPM , kerja , amek result , kerja , lepas tuh berhenti. lepas tu masuk matrik . 23 ni kan ? ari isnin ni kan ? haihhhh -.- 

okay , ini adalah ucapan miza untuk orang2 yang tersayang.

Parents : Mak , ayah , terima kasih atas segalanya. terharu jugak lahhh sbb sudi nak  celebrate bagai bagai ni. ami tau ami ni bukan anak yang solehah , tapi , ami cuba . dalam cuba-cuba , mesti dah banyak saketkan ati mak ngan ayah kan ? hohoho. insyaALLAH , ami akan cube buat yang terbaik :) I LOVE YOU mak ayah ! :) 

Siblings ; hohoh. Kakak , abang , mimah dan adik . cehh , aku tau aku tak g jauh mane punnn . hahaha, tapi , aku mesti rindu korang . haha.lepas ni takde geng  menggedik , menggila , menangis , menggosip , menari , menyanyi , macam macam lahhh . :( ahahaha. sorilahh , aku ni tak pandai express perasaaan aku secara realitinya tapi aku boleh lahirkan secara penulisan. hahaha :'( 

kawan-kawan ; Ana , aku mintak maaf sangat-sangat sbb kita tak dapat jumpa. gila sedihhh kot. dah lahhh kite nak jumpe pun susah kan ? hoho. kite dah lama kawan kan ? dari darjah 2 kan ? sampai sekarang , lame kann ? cube kire bape taun yee ? dah lebih 10 taun tuuuu. gilaaa lahhhh . siyes , aku rindu kauu . even teknologi canggih mane punn , takkan puas kalau tak jumpa kann ? hope kau dapat sambung belajar jugak . :) 

Jiah ; hoho . ini bestfriend aku dari kecik . mmg terbaek lahhh. wehh , tapi kite dah jarang jumpe kannn ? dah lame tak lepak sama2 . rindu nak sembang2 ngan kauuuu -.- even rumah selang sebuah pun susah nak jumpa kan ? huhuhu. okay , harap dapat jumpe kau esok :( 

kawan-kawan saya yang saya sayangi ; bahiyah , khai , mira , fyza , farisha , syera,  bulat, sofea , syera basir , 
farah , adek , natalia  dan semuanya lahhhh. ahhh , aku rasa kalau aku tulis nama kawan2 aku ni mesti takkan abes update post ni. aku nak ucapkan terima kasih kat korang sbb sudi berkawan ngan aku. sudi terima aku yang serba kekurangan ni . seriously , aku mintak maaf sangat2 kalau aku ada mengguris hati dan perasaan , urat sendi dan otot korang yeee , korang semua tau kan , kita tak sempurna . so , aku sangat2 gembira ada korang sbgi kawan . aku harap kite takkan terputus hubungan yee :) friends forever . kalau korang jumpa kawan2 baru , jgn lupa kat kawan lame ni haaaa. okay , serious, aku sayang korang sangat2. aku ni mmg seorang yang serious. muka takde perasaan , tapi , dalam hati ade taman . hati aku ni menangis sampai aku rasa pedihhh je ati aku ni haaaaa . i love you , friends :) 

unnie : hanan unnie , thanks for everything . everytime  kite sembang2 , even kite tak penah jumpe. miza rase dekat je ngan unnie. dah banyak kan kite kongsi sbnrnya. unnie dah tau most of my story life. you yg banyak bg nasihat , panduan  , macam2 lagilahhhh . thanks to kpop music yang pertemukan kita kan unnie ? seriously , you are one of the best unnie that i've met :) saranghae unnie :) 

to blog : hahaha. dah nak setaun kan kite kapel ? macam2 yang saya buat ngan awak kan ? saya sedih , awak pun sedih , saya happy awak pun happy , thanks lahhh sbb sudi berada di sisi saya . macam2 kenangan yang kite buat sesame kannn. hehhe. saya harap , awak dapat berkhidmat utk saya sampai bila-bila. sayang awak :D 

to reader ; thanks lahhh sebab sudi baca entri yang agak agak sedih . hahaha. tetibe aku rase entri ni biase je kann ? :( tak sedih mane punnn , tapi aku mmg meluahkann ape yang ade dalam ati aku . 

ini mungkin last entri yang aku akan tulis sblum aku masuk sambung belajar kat matrik tuhhhh . 

okay , tu je kot. assalamualaikum :)





rasa sedihhh bila dengar dua lagu ni :( 

20 May 2011

tuka lagi.

yeahhh , 

saya tuka lagi layout. hahaha. 

terang warna kuning tuhhh. 

kuning pak ngahhhhh *asyik merah makngah je*

, tak tahan mate ni haaa.
huhu. 
ni baru betul blackandwhite, ye dakkk ? 

tapi , bia ade elemen kuning sikit. 

hehehe. bia berwarna sikit walaupun garisan dan tulisan kecik je.

*wait , sejak bila saya suka warna diraja ni? *hahahha.

yellow on the list! i like :D 

better dari kuning ke patut i stay dengan warna kuning ? 

give me your opinion darls! :) 



bz bz bz dengan urusan matrik. daaaaaaaaaa (: 


workmates :)

assalamualaikum :) 
hai semua . 
hehehe. kat sini nak cerita pasal workmates pulak. 
ceh ceh  .
miza dah lama dah berhenti. 
nak dekat seminggu lahhh kan . 

gambar2 ni random. padahal miza dah susun . tak tau kenapajadi macam ni.
kite layan je lahhh :D 

gambar ni waktu malam last miza keje.
dengan kak muni n ain :) 

kak muni n ain :) 
kak muni n miza :)
peace yawwww~ :D 
okay , ni versi tak pakai spek. 
taktau , bila bergambar mmg tak suka pakai spek nihhhh. 
hahaha. 
ain gelak2 pulak . 
dah cantik dah miza posing :P 
ain serius kot. 
posing ala2 bodyguard :p 

buat heart yang tak bpe nak jadi lahhh -.- 
tangan sakit ohhh. 
huhu. 

okay , gambar yang di bawah nii , 
ari last miza keje, 
miza keje pagi , 
then , malam tuh kitorang kuar makan2 . :) 

belakang : biha, ain , miza
depan ; kak syida , kak muni :) 
okayyy . inilahh geng hypershoe :) 

inilahhh kucing yang selalu melepak kat kedai kitorang . 
hahaha. sampai dah naik muak kene bawak kuar sbb kak syida takut kucing.
plus takut dia buang bnda bukan2 dalam kedai.

elok pulak dia posing . :) 
comel kann ? :D 

will miss you !^^
gambar yang tak bape nak jadi sangat -.-

love them :D 
mereka :D 
kak syida dan suaminya . 
mereka kawen muda . 
miza pun nak jugak , boleh ? ;P
cam pelik je gambar ni =.=

gambar miza XD 
hhehehehehehe

opppsss! 
siapakah ? 
aisehhhhh :P 
jadi stalker . ahahaha. tade keje. 

kami sebaya :D
E , kawan baru dari myanmar. 
baru jugaklahh dia keje kat situ ;) 

miss them :( 
kak syida syido :P 

dengan rust. :P hahahaha.
faraa lahh :) 
kak muni yg comel :) 
mango ice blended ^^ 
nyumnyum :) 
ketamakan sungguh ;P
muka bahagia je kak syida ni haaa :) 
no comment :P 
biha :) 


bakal merindui ini :) 
haaa. bil bil :) 

biha, good luck yeeee~ :) 

serius , banyak gila kenangan kat Hypershoe. huhu.
miza lahh budak lepasan SPM yang keje lama kat situ/ 

adelah dalam setengah tahun kot . 

byebye workmates ~ 
:) 

25 Disember 2010 - 15 Mei 2011

19 May 2011

changing skin :D

assalamualaikum :D

hai hai semua :) 

how are you guys ? hehehehe. 

okayy , happy sangat sebab dapat tukar header + tukar background. 

sekarang blog miza dah berwajah baru ... 

thanks to fyza and bqya yg bertungkus lumus membantu saya dalam mengindahkan blog saya. 

*cehh , ayat cam ayat penghargaan folio je :P*

hahahha. papepunn , thanks girls :) 

miza suka miza suka 

hehehe. 

so , ape pendapat  korang ? >.< 

18 May 2011

mickey mouse :D


comel kannn ? 

hahaha . dah lame dah beli . 

rm10 je :) 


so cute XD 

16 May 2011

garage sale :D

14 May 2011 , 

miza pegi garage sale bersama-sama mimah , kakak , sofia dan maria :) 

blueberry muffin sedap ! :D 

dapat tangkap gambar pembungkus je :) 

miza beli baju ni je :) 
berkenan sbb dia putih . 

I LOVE WHITE! :) 

rm 10 je ;) 

ni pulak dress yang akak beli. 

rm 15 :) 

miza pun pakai lahhh petang tuh ,

masa g shopping beli barang nak masuk matrik kan .. =.= 

outerwear sesuai lahhh baju tuh . sbb dia sangat lembut dan sejuk :) 

okay , maria :) 

sofia ngan miza :) 
mima n maria :) 
sofia , miza , mima , maria :) 
maria cakap dia nak beg tuuu :) 


comel kan ? XD 

akak saya yang HOT~ 

some pictures credit to MariaHOHO

akak amek tau maria :) thanks :) 

selamat hari guru ~ :D



selamat hari guru buat semua guru2 di malaysia. 

tak lupa juga buat ibu tersayang :) 

hehehe, SELAMAT HARI GURU . 

terima kasih yang tidak terhingga kerana telah sanggup menabur bakti dalam mendidik 

kami semua , anak murid mu.. 

buat guru2 yang pernah mengajar miza. 

terima kasih banyak2 . 

dari tadika sehingga lahh sekolah menengah :) 

tabika kemas , SRAI19 , SAMTTAJ dan SMKS 24 . :) 

terima kasih cikgu ! :) 

p/s ; btw , jumpa ustaz sulaiman ngan isterinya. sempat jugak miza ucapkan selamat hari guru :) 

14 May 2011

can u smile ?


hangul

아주 오래 전 너를 보았던
그 느낌을 기억해 난
너를 알았던 나를 알았던
그 시절이 생각나
너를 닮고 싶던
어울리고 싶던
간절했던 시간을
난 다시 생각해
다 지나간 한낱 추억 뿐인걸


And Can you smile? smile..
니가 원하잖아
니가 바라잖아
내 맘 만으로는
널 잡을 수가 없는가봐



And Can you smile? smile..
내가 가라잖아
난 괜찮다잖아
마지막 너에게
난 이것 밖엔 못 주나봐



이미 오래 전 내가 받았던
니 마음을 기억해 난
내겐 넘치던 니가 고맙던
그 시절이 생각나
가장 사랑할 때
가장 행복할 때 이별을 마주했어
내겐 참 넘쳐서
미안해서 잡아둘 순 없는걸



And Can you smile? smile..
니가 원하잖아
니가 바라잖아
내 맘 만으로는
널 잡을 수가 없는가봐



And Can you smile? smile..
내가 가라잖아
난 괜찮다잖아
마지막 너에게
난 이것 밖엔 못 주나봐



그래도 그래도 결국 그래도 난
하지만 아마도 결국 그래도 난
그래도 그래도 결국 그래도 난
하지만 결국 그래도 난



[Rap]
그래 빈번해진 니 그 말
답답했어 변해진 내 말투와 행동이
할말 없게 만든다고
화만 나게 돋군다고
쏘아대며 격해진
밤 하늘에
별이 밝혀줬지
달이 비춰줬지
항시 갈 길 갔지
별들과 밤이 온다
다른 별에 가려질 뿐
the moon always stay there
I’ll always be here for you, want you



And Can you smile? smile..
널 잡고 싶지만 
붙잡고 싶지만
내 곁에 있어서 
넌 웃음을 잃어가잖아



And Can you smile? smile..
내가 가라잖아 
난 괜찮다잖아
내 곁을 떠나야
넌 행복할 수 있으니까


romanization

aju orae jeon neoreul boatdeon

geu neukkimeul gieokhae nan
neoreul aratdeon nareul aratdeon
geu sijeori saenggangna
neoreul darmgo sipdeon
eoulligo sipdeon
ganjeolhaetdeon siganeul
nan dasi saenggakhae
da jinagan hannat chueok ppuningeol

And Can you smile? smile..
niga wonhajanha
niga barajanha
nae mam maneuroneun
neol jabeul suga eomneungabwa

And Can you smile? smile..
naega garajanha
nan gwaenchantajanha
majimak neoege
nan igeot bakken mot junabwa

imi orae jeon naega badatdeon
ni maeumeul gieokhae nan
naegen neomchideon niga gomapdeon
geu sijeori saenggangna
gajang saranghal ttae
gajang haengbokhal ttae ibyeoreul majuhaesseo
naegen cham neomchyeoseo
mianhaeseo jabadul sun eomneungeol

And Can you smile? smile..
niga wonhajanha
niga barajanha
nae mam maneuroneun
neol jabeul suga eomneungabwa

And Can you smile? smile..
naega garajanha
nan gwaenchantajanha
majimak neoege
nan igeot bakken mot junabwa

geuraedo geuraedo gyeolguk geuraedo nan
hajiman amado gyeolguk geuraedo nan
geuraedo geuraedo gyeolguk geuraedo nan
hajiman gyeolguk geuraedo nan

[Rap]
geurae binbeonhaejin ni geu mal
dapdaphaesseo byeonhaejin nae maltuwa haengdongi
halmal eopge mandeundago
hwaman nage dotgundago
ssoadaemyeo gyeokhaejin
bam haneure
byeori barkhyeojwotji
dari bichwojwotji
hangsi gal gil gatji
byeoldeulgwa bami onda
dareun byeore garyeojil ppun
the moon always stay there
I‘ll always be here for you, want you

And Can you smile? smile..
neol japgo sipjiman 
butjapgo sipjiman
nae gyeote isseoseo 
neon useumeul irheogajanha

And Can you smile? smile..
naega garajanha 
nan gwaenchantajanha
nae gyeoteul tteonaya
neon haengbokhal su isseunikka


translation 

I remember that feeling from

Long ago when I looked at you
I remember that time when
I knew you, you knew me
I wanted to be like you
hang out with you
I think about those desperate times
But it's merely a memory
that has passed by

And can you smile? smile...
you want this
you hope for this
I can't seem to have you with only my heart

And can you smile? smile...
I said to leave
I said I'm okay
It seems like I can give you nothing
but this to you in the end

I remember long ago
when i received your heart
you were overflowing me
and i'm thankful
i think of those time

we love each other
we were at our happiest
then came across farwell
you were overflowing me
I'm sorry
I can't hold you back

And can you smile? smile...
you want this
you hope for this
I can't seem to have you with only my heart

And can you smile? smile...
I said to leave
I said I'm okay
It seems like I can give you nothing
but this to you in the end

And still, still in the end, still I..
but probably in the end, I still..
And still, still in the end, still I..
but probably in the end, I still..

[Rap]
But I was suffocating from
those frequent words of yours
You say that my way of talking and 
actions make you lose your words
make your anger rise
on this violent night
the stars light up the sky,
the moon shines
you go steadily on your path of stars
the night is coming
it is covered only by other stars
but the moon always stays there
I will always be here for you, want you

And can you smile? smile...
I want you but..
I'll hold you but..
your smile is fading beside me

And can you smile? smile...
I said to leave
I said I'm okay
You might even be happier
if you leave my side

hangul, romanization & translation credit to : L.o.L : Lyrics of Life

12 May 2011

kuiz tentang 5 perkara :)

Assalamualaikum :) 
thanks lah adek sbb tag miza ye :) 

5 tarikh penting 

6 Jan - birthday ayah
28 Mei - anniversary mak n ayah 
25 Jul - birthday blog *ngee~*
24 0gos - birthday miza
13 Dis - birthday mak 

5 perkara dibuat semalam 

keje kat Hypershoe 
sibuk dengan urusan matrikulasi 
sibuk dengan urusan reunion
online 
mesej orang 

5 perkara buat saya gembira 

dapat buat semua orang di sekeliling miza gembira
senyum
berangan 
dapat update blog 
bila semua urusan harian selesai dengan sempurna :) 

5 sebab jawab soalan

Adek tag 
tade idea nak update blog
ilangkan bosan 
isi masa lapang 
rasa memang nak jawab

5 kawan untuk ditag :) 


11 May 2011

KOREAN ? nope. MALAYSIAN ;)

^^ 
okay , i already promised that i'll tell you guys about him right ?



he's not korean artist whatsoever that you all think . hehehe
just an ordinary teenager , like me too XD 
his nationality ? of course he's malaysian :) 

name : andrew chew bin hashim . 

yeah , he's a muslim and he's a mixed blood guy . (is this right?) 

hahaha . why i want to write about him ? 

nothing! for fun! XD hehehe

i met him virtually from Seoul FM . hehehe. 

then , we continue to Facebook :) 

he gave me a really really good advice ~ 

thanks OPPA <3 hehehe.
well , it's great to have a friend like him :)  

09 May 2011

finally :D

Assalamualaikum. 
finally , decision had been made. :D 

so happy right now . :) 
 i hope that this decision will give me benefit. :) 

i really hope that i can have a better future . 
thanks to everyone that have been encouraging me to make this decision. 

my parents, siblings, my friends ,

and thanks to and OPPA <3 
hihi :P 

in 2 weeks , i'll be busy :) 



my new :D hehehehe :P


who is this ? 

ayokkkk! tak tauu , sape punya anak ni ye ? hehehhe .

hahaha. jangan pikir bukan2 . ini bukan seperti yang anda fikirkan. 

hahahha XD 

okay , nanti miza roger2 about him :P 

08 May 2011

benarlahh kata pepatah ...




hurm , okayy lepas ni harap2 dah takde lagi bende2 camtu 

mmg betul kata pepatah , 

"kerana MULUT BADAN yang BINASA

lepas ni rasa cam nak jahit je mulut bia tak payah cakap.   




a reminder to myself ; thinking before u talk and act 


07 May 2011

matrik or diploma ? =.=

Assalamualaikum .

hari ni entri takde gambar.
sebab ape ?
sebab entri ni entri serius .

huish , okay , semua keputusan dah keluar . huhu.
matrik upu form6.
hasilnya miza dpat matrik ngan diploma

dua dua kos best .
tapi satu kat selangor satu kat perlis .
mmg TAK JAUH la kan diploma tuhhh -.-
haishh ,

skarang ni saya lebih menjurus kepada matrik .
andd , tgh pikir lagi. haihhh , rase nak pecah kepala otak tau =.=

Ya ALLAH , berikanlah aku keputusan yang baik . amin :)

05 May 2011

kpoplovers . :D

Assalamualaikum. :D 
hello guys , miss you so muchhhhhhhh ~ :D 

hehehe. 

so , i want to share something with your guys :D 

kpoplovers , 
do you want some fun by listening to your favourite k-pop songs by your kpop idol ? 

just tune in to Seoul FM

i'm having fun there XD 

SeoulFM family rock~ 
Love you guys . 

i list some of SeoulFM family,

hyunwoo oppa , caro unnie , my lovely kevin <3 
scar , meg93, ana, meew, superkiss , 0330 
gd-top, diane4:), 

so many that i can't remember. 
sorry guys :( 

but i do having fun with your guys . :)  , :D 

thanks for cheering my day & night :) 

love you guys XD 

04 May 2011

sijil PMR ;)

Assalamualaikum semua :) 

hehehe :) 

kepada semua lepasan SPM 2010 , 

korang dah amek ke korang punya sijil PMR ? 

miza dah amek dahhh ... 

hahahaha. okayy , saje je nak announcekann. 

sesekali nak jugak terasa kebatakan . 

hehehe, 

BTW , miza pergi melangkah ke Samttaj  Tercinta <3 

Terserempak dengan ustazah Norliza :D 

hehehe. sempat lahhh miza bersalam dengan beliau :) 

then , selesaikan urusan pasal sijil . 

sungguh miza terasa asing di situ , 

huhuhu. yelaaa, yg ade skarang kat sane , 

miza tak kenal punn . semua junior2 . 

miza pindah sana masa time form 4 . so , yg miza kenal budak form 5 taun nihhhh. pastu , mmg nampaklahh kannn batang idung masing-masing. 

memang bestlahhh kan orang pandang semacam jee  -_____- 

pastu , dah selesai tu , 

niat mmg nak balik , lpas ade orang panggil . 

awwww <3 shu mahmod :) 

gilaaa rindu lahhh dengan dia kannnn . 

lupe nak cakap SAMTAJ dah maju dahhh. dah ada STAM dahhh :) 

so , ade sesetengah yg sambung STAM :) 

jumpa nazifah , lala , ijat , maizatul , dayah rozalee. 

lala ngan dayah rozalee . dormmate mase form 1 . 

gila rindu lahhh dengan diorang semua <3 <3 <3 

yg sedih nya tak ada gambar ngan diorang . mmg rindu lahhhh ngan diorang . :( 

actually , mmg tak sangka pun terjumpa ngan diorang . 

sembang setengah jam pastu , abang dah bsing2 . 

nyampahhh . -.- kan best kalau miza ada lesen ? haihhhh -.0 tak suka lahhh . 

tu je kot. haha. 

ehhh , buat kawan kawan miza , jangan lupa keep in touch okayyy :) 

k , assalamualaikum :) 



01 May 2011

celebration part 1


fuhhh . berzaman miza nak post celebration part 1 nihhh.
malas gilaaaa nak update blog sejak 2 menjak ni.
-.- 


mereka lahhhh orang pertama yg celebrate miza punya result . 
kitorang sambut kat tempat biasa je . 
budak2 yg dduk area2 ngan miza mesti tau punyalahhhh . 
taktau miza tumbuk korang nanti :P 

lepas balik keje je , 
terus kene culik pergi sini . 

menu miza. 
nasi goreng seafood & chocolate ice blended 
nombor meja kami. :) 


nak tunjuk menu ape yg kitorang makan. 
ni nasi goreng kampung. 
alif punye 
air lemon suam. 
teh cylon panas . eh eh , tak ingatlahhh ape dia sbnrnyaaa . 
ni laksa . dalam tuh ada mangga. masam . 

hahaha. miza yang isi borang tuhh . 
macam2 yg miza tulis . XD 
mase ni terkejutlah jugak . 
tak tau pun ada kad untuk miza. 
:P 
cantek kannn ? :) 
i love purple :) 
muka ni khas utk alif sbb dia punye ucapan mmg menyakitkan ati . 
ini saya suka :D 

okay . miza telah dipaksa utk memberi ucapan .
-,-


okayy . around 1:00 kot. 
ada mamat tuhhh. 
ahahah . dah lama stalk dia :P 
okay , tipu jee. itu je kottt . daaa. 

p/s ; bila upu nak kuar ni ? cepat sikit. tatau nak g matrik ke tak ni 
haishhhh -.-