years of experience! (:

Daisypath Anniversary tickers

Calendar

You might want to check it out ! ^^

29 September 2010

frust.

haha. trial ni cam ntah pape.
frust menonggeng la jawab nye.
huhu
-________________-
ohh , esok Add Math ~
Oh, Shitto~

28 September 2010

menu hari ini.

asam laksa + sambal kentang ngan ikan bilis + pau Malaysia~
sedapp wooo~
thanks to mak ngan ayah ~!
I LOVE YOU!

haiyaaa~

yeahhhh,
math ; tatau la. hancus. '
sej ; melopong kot jawab. haha. padan muke! sape suh tak bace . kan da kene.
pape pun , ni pengajaran kot buat miza yang tak sedar2 diri nak amek exam besar tahun ni!

25 September 2010

sorry,,

sorry that i always observing you ,
sorry that i know you ,
sorry that i'm being a friend to you ,
sorry that i like you ,
sorry that i love you .
--'
this is killing me~

bila la ..

kak nurul dah dapat ,
kakak pun dah dapat ,
WAAAAAA!
bila miza nak dapat ?
I WANT ONE BIG WHITE TEDDY BEAR , PLEASE!

serious penat ..

Assalamualaikum ,
hai kawan kawan.
apa khabar ?
diharap sihat-sihat selalu.
okay ,
nak cite pasal hari ni ,
sekolah ganti + penutup bulan kemerdekaan + jamuan hari raya.
hurm , biasa je.
tade yang special pun .
huhu. but ,
thanks for the food , principal !
:D
hehehehehehehehe,
makan agar-agar laici ,
sedap wooo~ thanks to khai .
then ,
jumpe acap ,
talk about something serious ,
hoho.
be tough okay , my friend ?
(:
first time kot cakap ngan morn ,
haha. batak betul miza ni.
whatever.
petang tuh ,
pegi umah Wan kat Seksyen 23 ,
pastu ,
jalan kaki dari 23 sampai 17 ,
jauh tuu ,
tapi memang best laa,
sebab dah lama tak jalan jauh ,
on the way pegi umah nina,
selipar khai tercabut ,
bertambah malu bila kena tegur dengan student UITM ,
hahahaha.
ape lagi ,
sampai umah nina pinjam selipar nina.
huhu .
then gerak gi umah adib ,
miza + KHAi + NiNa + Haikal ( kawan nina ; miza tak kenal pun)
pastu balik umah ,
on the way nak balik ,
rumah dah call miza ,
tanye bila nak balik ,
dah sampai umah ,
trus mak ajak pegi umah makcik (mokcek)
huhu .
sekali ngan poksu's family .
makan makan la kan ,
pastu , pakcik (suami mokcek) tanya miza,
pakcik ; ami , semalam kau jalan pegi mana ?
miza ; mana ada orang pegi mana mana. duk umah je.
pakcik ; jangan tipu . pakcik nampak . siapa lelaki tu ?
miza ; ish , bila pulak orang g keluar , mana ada. pelanduk dua serupa tu .
pakcik ; kakak dulu ke adik dulu ni ? *korang faham tak ? pahamkan la sendiri*
miza ; pape je la.
*perbualan ni dah diubah mengikut kesesuaian*
ada ke cakap miza macam tu .
and , jumpa sepupu dari kampung .
yen ( nama die solihin , miza panggil yen)
hoho.
dia adalah orang pertama yang cakap miza kecik .
selalu orang kate miza ni besar la . ape la. yeah. miza tau miza gemok.
thanks yen . hahaha. pujian tu akan miza ingat sampai bila-bila :P
pastu , balik la rumah .
then , g umah jiran .
miza sorang je yg tak pegi lagi .
sorry ye jiah , cik suling.
tapi salad buah tu mmg superdelicious. nyumnyum.
:D
banyak betul makan ,
air masak , miza rindu kamu !
seriously , miza mmg tak jumpe air masak pun hari ni .
skang ni miza tgh minum air masak .
urm , NIKMATNYA!
tu la cerita hari ni .
letih laaaaa.
and , best betul belajar CHEMIST ngan cikgu sarifah .
^^

24 September 2010

BM & BI

uhhh ~
akhirnyaaa..
habis gak akhirnya BM & BI ..
hurm ,
tapi ntahlaa.
cam hancur je, tatau nak cakap camne.
tawakkal je laa.
dah wat yang terbaik kan .
wish me luck .
tapi best sgt keluar pasal Blog paper BM .
hahahaha :D

22 September 2010

trial -_-

oh !!!!!!
TRIAL is COMING!
TOMORROW~
wish me good luck !
to all my friends , GOOD LUCK okay ?
^^

19 September 2010

ralph fiennes

mata dia menawan ~
^^

menu hari ini.

Rendang ayam + nasi impit = NYUMNYUM! :P

18 September 2010

pelakon air mata.

miza ni senstitif gila.
senang sangat nak nangis .
haha,
pantang tengok cerita sedih sikit ,
memang mengalir lah air mata nie.
boleh jadi pelakon air mata tauu .
huhu .
sekali nangis muka merah , hidung merah , semua merah . hahaha.
tapi bergantung pada jalan cerita laa.
heee~
tu je kot .
kalau sekali miza online ,
mmg sekali banyak miza update. huhu.

hello hello jumaat malam ,

okay , malam pulak .
rancang nak pegi Klang ngan family ,
tapi alih alih g rumah Pak Long kat Ukay Perdana .
pastu ,
ad problem sikit tak jadi pulak ,
pastu perut dah lapar sangat kan ,
ajak ayah pegi makan ,
kat Seksyen 20 , huhu.
Sedap Tau !
Servis dia bagus sangat.
Pantas & efisien tau .
miza order Chicken Spaghetti ,
Sedap sangat ,
tapi miza bagi mak makan sikit la .
mak kata sedap so ,
miza makan sikit then bagi kat mak .
hohoho .
best best.
dari 5 , miza bagi 4 bintang !
kalau ada kesempatan , nak pergi sana lagi.
:D
pastu balik tengok cite 50 First Date
best sangat . huhu.

hello hello jumaat pagi ,

Salam.
hai semua .
hahaha. sekarang ni bukannya ada masa sangat nak update blog .
sori ye. ni pun curi-curi masa ni. hahaha.
nanti kena marah ngan mak . :P
okay , nak cite pasal semalam.
kan sekolah ,
gila arhh , pagi-pagi lagi dah hujan .,
tape , hujan rahmat kan ?
pagi jumaat lagi tu .
disebabkan keengganan abang & ayah miza utk menghantar miza & adek miza pergi sekolah ,
terpaksala kitorang pakai payung .
gila lebat laa.
mmg basah lencun kasut & kain miza .
macam biasa lah kann , masuk kelas cabut kasut cabut stokin buat macam rumah sendiri pulak .
bare foot lah miza kat dalam kelas.
tak belajar sangat kot .
belajar physics je ,
pastu miza wat agama sikit,
pastu sembang2 ngan kawan .
bosan seyhh ,
masa rehat pulakk ,
makan nasi lemak ,
kempunan sikit sebab takde ayam ,
yelaa, rindu kot sebulan tak makan ayam kantin :D
and then , jumpa acap & firdaus ,
ada something serious yang miza nak cakap ngan acap ,
dah settle ,
tapi ngan daus tu ,
bermasalah laaa. --"
pening kot kepala miza nie.
haiyaaa.
dia telah menspoilkan mood miza yang tengah hyperactive.
THANKS , DAUS . urggghh --"
pape je laa.
anyway ,
to Khairani Ramli : thanks tauu . comel kott. purple lagi . suka suka :D
to Hanan Unnie : miza dah sampaikan . heeee :D
tu je kot.
(:

16 September 2010

raya raya raya ~

okay ,
hari ni miza beraya dengan kawan miza ; bahiyah ngan mira.
pegi rumah mira ngan bahiyah aja.
huhu.
hari ni punya menu utama ; BIHUN & AIR SARSI .
bayangkan 3 buah rumah hidang menu yang sama.
rumah mira ; Bihun Sup
rumah miza ; Bihun Sup
rumah bahiyah ; Bihun goreng
heeeee!~
kelakar . tapi mmg penuh perut ngan air sarsi.
guess what ?
mmg tak sangka miza jumpe kawan miza ,
SITI NUR SHUHADAH MAHMOD a.k.a Shu
dia kawan SRAI & SAMTAJ miza .
antara kawan yang mmg ngam la ngan miza .
seronok kot jumpa dia walaupun tak lama kitorang bersembang.
mmg best (:
tapi kan , yang tak bestnya ,
asal pergi beraya je kan .
orang tanya , "Form bape ? "
bila cakap "Form 5." , orang tanya balik " Dah ready SPM ? "
haiyaaaa~
macam bosan kot bila orang asyik tanya.
hhaha. macam tade bende lain nak tanya. huhu.
miza sengih je kot bila orang tanya .
jangan la tanya. tension tau tak ?
hahaha. :D
hurm , penat laaaa . janganla tanya lagi okay ???
huhuhu. okay , tapi hari ni mmg letih .