years of experience! (:

Daisypath Anniversary tickers

Calendar

You might want to check it out ! ^^

29 May 2012

alhamdulillah :)

Assalamualaikum :)



alhamdulillah, i'm so grateful. maybe it's not very excellent, but that's already good enough for me. Thankyou Allah, i hope i can pursue my study and achieve my dream in future. wish me luck everyone! :)
my matric friends , where are you going after this ? make sure that you choose the best choice for you guys so that you won't regret it later :) good luck :)

 Till then, Assalamualaikum :)

25 May 2012

densha otoko (Japan 2005)

Assalamualaikum :)

hello , starting from now, i will tell you guys about stories that i have watched. maybe i'll update it frequently. hehehe. so, here it is. 

Densha Otoko (Train Man) 
Year of released : 2005 
Language : Japanese
Country : Japan

This is a true love story that tells about an otaku young man (Takayuki Yamada) that saved a young woman (Miki Nakatani) from a dunkard in the train. The young woman sent Hermes cups to the man as a thank you gift. Then, their relationship grow bigger. The Train Man gained confidence from his online friends in a chatroom. Lastly , the Train Man and the young woman that addressed as Hermes together after confessing to each other. 



Takayuki Yamada (29)


Miki Nakatani (36)

 Till then, Assalamualaikum :)

20 May 2012

makan makan dan lagu matrikulasi.

Assalamualaikum :) 

jam dah menunjukkan hampir pukul 3. tapi diri ini masih belum sedar diri untuk memejamkan mata dan masuk ke alam mimpi. well, beginilahh kehidupan sejak bergelar lepasan matrik hampir sebulan. payah bebenor nak tidur awal. okayy. rase cam nak update lahhh . hehehehe. menghilangkan bosan yang melanda. 

Spring Onion Beef Kuey Teow
disebabkan dah pagi, so nak cakap pasal makanan yang miza makan semalam. lepas g cari buku adik , trus g makan ngan family. then, miza order Spring Onion Beef Kuey Teow. perghhh , nama gilaaa complicated ahh. lupe lak nak cakap makan kat mane, kitorang g makan kat Restoran Mukmin, Seksyen 19, Shah Alam. Favourite menu family miza Udang Goreng Nestum. Sedappp wooo, tapi semalam just makan ala carte punye menu . so order sendiri2 laaa. hehehe. then, miza just amek utk miza punya je. yang lain miza tak tangkap :P hehehehe. Kuey Teow ni okaylahhh juga. miza suka dagingnya. sangat lembut! :)




Teh bunga yang hilang warnanya. 
Air pulak miza order Teh Bunga. My favourite! hehehe. tapi cam terkejut sbb air ni tak berwarna. tapi , kesedapan nya mmg terasa lahhh. jadi , tak de lahh rasa rugi atau membazir. hehehe.okay, tu je kot nak cite pasal makanan.

okay sekarang topik kedua. lagu matrikulasi. topik ni tetibe je meniti di bibir miza bile dengar lagu 1 malaysia kat NTV7. hehehe. actually akak miza yang timbulkan topik ni. pastu , mulalah rasa nak nyanyi balik lagu matrik. kakak miza dulu belajar kat KMPh, miza pulak kat KMS. :) mulalah nak menguji kan, ingat lagi tak lagu matrik memasing. huhuhu. miza pun cam ingt2 lupe je kot. huhu. hahaha. pastu terus bukak Pak Google, tekan Makcik Youtube, cari lagu KMPh ngan KMS. well, lagu KMS ade , tapi KMPh tak dapat dikesan. hehehe.

jadi pesanan kat bakal pelajar matrik , jangan lupa hafal lagu. nanti time orientasi takde lah rasa cam susah nak hafal. huhuhu. kat sini miza sertakan lirik lagu KMPh ngan KMS . matrik lain boleh pegi cari sendiri. hehehehe. tapi utk adik2 yang bakal melanjutkan pelajaran kat KMS. akak miza sediakan video sekali. hehehe. :P *sejakbilalahmizapandaiberadikberkakakni*



LAGU KOLEJ MATRIKULASI PAHANG

(Peneraju Kecemerlangan)
 
Warga berilmu, berketrampilan
Disiplin, sahsiah yang diutamakan
Agama menjadi panduan hakiki
Membina bangsa beretika
 
Di tanah ini, kita temui
Cita cemerlang, gemilang dan terbilang
Kreatif, madani, progresif, harmoni
Megah Kolej Matrikulasi Pahang
 
Ayuhlah waris negara
Daulatkan cita persada
Saingi puncak dunia
Laungkan gagahnya nama Malaysia

Lagu KMS
Wawasan Gemilang
 
Membina sebuah harapan
dengan berganding bahu
menjulang impian nan murni
penuh semangat padu
 
*ku genggam bara menjadi arang
sedia tempuh apa dugaan
Kolej Matrikulasi Selangor
 
Pengajiannya bertaraf dunia
penuh aspirasi negara
jati diri terpelihara
kecemerlangan semua
 
Pelajar cekal berdedikasi
minda luas terbuka
berdaya saing berkualiti
merintis potensi diri
 
*
 
Wawasan gemilang
titian cita-cita
 
Kolej Matrikulasi Selangor





so, adik2 junior , good luck di matrik nanti :) 

Till then, Assalamualaikum :)

13 May 2012

tag yang terbiar :)

Assalamualaikum :)

helo hanan unnie. sorry sangat sbb baru je boleh nak jawab soalan  yang ditagged ni. huhuhuhuuhuh. sorry yeee. hehehhee okay okay . sekarang saya dah ready nak jawab ^^

let's go to the question ! hehehehe
purple - soalan 
hitam - jawapan


1. Latest movie yang ditonton serta pendapat tentang movie tersebut.

alamak! rasenye takde kot latest movie yang ditonton. hahahaha. bukan latest lahh tapi movie terakhir yang miza tgok "SHOMBA" ataupun "COMING SOON". movie ni 2008 punye. sorry lahh sbb miza tak penah pegi tgok wayang, so just tgok kat dalam koleksi je. huhuhuhu. cite ni agak seram. cite thailand. best jugak. unsur suspen sangat tinggi. huhuhu.cume ending die tergantung. huhuhu.

2. Lelaki mana pada tanggapan korang lebih cool dan korang lagi suka? Ahli sukan atau ahli muzik? Pilih antara dua ni je, takpayah tambah kategori lain, hehehe XP

bagi miza, dua dua ada kelebihan dan kelemahan. hehehe. tapi kann, miza mmg prefer ahli muzik. ahli sukan mmg cool , tapi ahli muzik bg miza more cool and they are more romantic. awww, hahahaha. well,  one of the character of my ideal man is good with music instrument. for me, they are very good in expressing emotion. hahaha. even diorang malu, they can express it through music. how sweet! *tgh membayangkan ni* hahahahaha :P 

3. Negeri dalam Malaysia yang paling korang suka atau teringin pergi dan kenapa.

Selangor lah negeri yg paling miza suka. well, my birth of place kan. hehehe. negeri yang miza teringin nak pergi , sabah and sarawak. teringin sangat nak g sana . well, nak pegi sana sbb teringin nak daki gunung kinabalu , nak pegi rumah panjang, nak kenal macam2 suku kat sana. 

4. Pendapat pasal isu kahwin muda. Kalau ditakdirkan berlaku pada anda, menolak ke menerima dengan hati terbuka? (cepumas betul, hahaha!)

hurm, kalau ditakdirkan berlaku pada miza, dengan CONFIRMnye miza TAKKAN TOLAK! NEVER! hahahaha. poyo jep. miza akan terima dgn terbuka. hehehehe. well, dapat mengelakkan diri dari maksiat . hehehe. lagi bagus kalau dapat bercinta lepas kahwin. kiranya tak rasa percintaan sebelum kahwin. kan manis kalau dapat mengalami perkahwinan macam tu. huhuhuhu.

5. Perlu ke pilih boyfriend / bakal suami yang ada degree atau qualification dari university? Pendapat?

well , maybe itu maybe pendapat most of girls. tapi bg miza, tak kisah punnn , asalkan dia ada latar belakang yang baek pun cukup. maksudnya ada background yang kuat utk tanggung family? 

6. Enjoy tak belajar kos yang anda belajar sekarang. Dan kalau bekerja, suka tak kerja anda sekarang.

saya tgh cuti. hahahahahaha :D 

7. Perempuan yang berusaha buat seseorang lelaki tu suka kat dia. Perigi cari timba atau cool?

dua dua kot. hahaha

8. Kerjaya impian.

penulis :) 

9. Kalau makan kat McD suka burger apa?

spicy mc chicken deluxe

10. Define 'respect' tu macam mana in your own words.

letting other people voice out their opinion , 

11. Lastly siapa yang jawab tag ini saya bagi dia tanya satu soalan yang dia nak saya jawab. Apa-apa je! :D Hehehee~

bila kita nak jumpa ni ? hehehhe. tu je kot :D 





okay , unnie, miza dah jawab! hehehehe. so , hutang dah abes ehhh ? :) 



 Till then, Assalamualaikum :)

pandangan si ibu

Assalamualaikum :)

hai hai semua. minta maaf sangat2 sebab ambil masa yang terlalu lama untuk mengupdate blog. hehehehe. jangan marah ye semua. hehehehe. okaylahhh, miza sebenarnya nak cite pasal kucing yang baru lepas beranak dekat halaman rumah miza. well, miza nak alihkan dia kat dlam kotak, sbb dia beranak kat dalam rak kasut. aisehhhmennn, huhuhuhu. mmg nervouslahh sbb dia sangat garang. huhuhu. darah rase nye terus naik ke kepala. mak aihhh, first time kot rase camtu. huhuhu. mmg garang la. maybe sbb si ibu nak protect anak-anaknya kannn ?

pandangan si ibu

3 ekor anaknya. curi2 tangkap waktu ibu dia g jenjalan :P 

well, tapi mmg sikap si ibu ni mmg patut dicontohi :) hehehehehehe. well, hope that i can be a protective mother to her kids someday. a mother that can protect her kids from danger and bad things. heheheh. ;)
ITU JE KOT yang nak diceritakan , btw, SELAMAT HARI IBU buat ibu2 di luar sana :)

P/S : Sweetnye abg zahiril adzim. doakan supaya kak syeira sembuhhhh. :)

 Till then, Assalamualaikum :)

12 May 2012

new layout :D

Assalamualaikum :)
hello everyone. it's been quite a long time right ? hehehe okay, i'm done with arranging my blog. ^^ hehehhe.
maybe i'll improvise on it as time goes by. sorry for not be active for almost 2 months. okay, starting from now, i'll try to update as much as I can.Thanks for reading my blog. I hope that you guys can enjoy reading my blog~
BYE BYE for now. :)

 Till then, Assalamualaikum :)

06 May 2012

seokyuseokyu

Assalamualaikum :)
just want to put seokyu picture! hhehehehe.



later i'll update. i know you guys miss me right?
wait okay? :)

 Till then, Assalamualaikum :)