years of experience! (:

Daisypath Anniversary tickers

Calendar

You might want to check it out ! ^^

31 January 2011

happy birthday January! :D

Assalamualaikum.
hello peeps ! :D
i know that i'm already late for this ,
but i don't want to miss it.
because i want to wishh January person,
A HAPPY BIRTHDAYYY ! :D
so, if you guys born on January,
HAPPY BIRTHDAY YOOO!
There're some peoples that i want to wish ,

Super Junior's Sungmin!

My friend ,
chingu , saranghae ! XD

BEAST's Yoseob

My beloved father , ^^

4Minute's Leader,
Jihyun unnie!

KARA's Hara unnie!

My beloved 2PM's Junsu oppa!
:D
saranghae oppa!

UKISS's Kiseop!

Super Junior's Kangin!
:D

2NE1's Minzy!

KARA's Jiyoung!

2PM's Junho.
he made a heart for me .
oppa, thank you! :P

anddd ,
JYJ's Jaejoong!
have a happy birthdayyy :D

30 January 2011

keropok lekor..

lepas jugakk niat nak makan keropok lekor !
YES! :D
P/s ; esok, ada orang ajak miza lunch. tatau lah jadi ke tak. mintak2 jadi. :)

29 January 2011

because i listen to my heartbeat one by one ~

yeahhh , infinite!
my love is growing for them more and more! :D
before ,
i didn't pay attention to them .
They debut with "Come Back Again" and for me ,
hurm , they're just plain .
but ,
when they made a comeback with "She's Back" ,
i showed more interest to them .
Especially my WOOHYUN & HOYA!
:D
Stage Name : WOOHYUN
Position : Main Vocal
Real Name : Nam Woo Hyun (남우현)
Birthdate : 02/08/91
Height : 176cm
Blood Type : B
Hobbies : Skiing, tennis.
Talent : Cooking
He is my favourite member.
:)
he's cute right ? :D
Stage Name : HOYA
Position : Vocal,Rap & Dance
Real Name : Lee Ho Won (이호원)
Birthdate : 03/26/91
Height : 175cm
Blood Type : AB
Hobbies : Playing games.
Talents : Dance, rap.
Hoya is so charming ! :D
my 2nd favourite member!
Stage Name : L
Position : (Vocal & Face of Infinite)
Real Name : Kim Myung Soo (김명수)
Birthdate : 03/13/92
Height : 178cm
Blood Type : O
Hobbies : Cooking, exercise, rap.
Talent : Rap.
Stage Name : SUNG KYU
Position : Leader & Main Vocal
Real Name : Kim Sung Gyu (김성규)
Birthdate : 04/28/89
Height : 178cm
Blood Type : A
Hobbies : Watching movies, listening to music.
Talent : Speaking Chinese
Stage Name : SUNGJONG
Position : Vocal, Maknae
Real Name : Lee Sung Jong (이성종)
Birthdate : 09/03/93
Height : 177cm
Blood Type : A
Stage Name : DONGWOO
Position : Rapper
Real Name : Jang Dong Woo (장동우)
Birthdate : 11/22/90
Height : 175cm
Blood Type : A
Hobbies : Skateboarding.
Talent : Beatboxing, snowboarding.
Stage Name : Sung Yeol
POsition : Vocal
Real Name : Lee Sung Yeol (이성열)
Birthdate : 08/27/91
Height : 180cm
Blood Type : B
Talent : Rap.
they come with new concept which make them more hot & cool !
i really love the scorpion dance! :)
oh my ,
the choreography is totally awesome !
i tell you guys! huhuhu.
i can't resist them ! uwaaaa!~
my woohyun & hoya is totally awesome in this.
check out the video above!
this song has strong meaning & melody .
this is totally amazing!
wish you guys more success & SARANGHAE INFINITE! :)

hari ini macam-macam yg terjadi.

Assalamualaikum .
apa khabar ? heheh :D
hari ni macam-macam yg terjadi kat tempat kerja.
haish~
hurm , first , miza serve customer OKU . dia bisu .
hurm , agak susah sikit berkomunikasi dengan dia .
tapi , satu experience yang bermakna buat miza .
:)
and then ,
jumpa satu customer ni .
quite handsome .
wahhh~
heee XD
terover pulakkk .
sakit dada miza time tuhhh .
haiyaaa~ apa punya perangai daaa .
and last sekali .
akibat tunjuk pandai , padah menimpa diri.
padan muka ngan miza ! :P
heeeee :)

28 January 2011

memori :)

hari ni miza nak tulis lebih sikit entri.
yelah , time cuti ni je yang boleh tulis banyak sikit cerita.
ada satu malam ni . miza mimpi pasal dia .
siapa dia tu ?
hurm , miza tanak bgtauu .
hahha. korang teka lah sendiri.
miza pun tatau kenapa miza mimpi pasal dia .
padahal tak terfikir pun pasal dia .
and , bila mimpi pasal dia ,
miza tetiba cam ....
"ape cite dia sekarang ek ? dah 3 tahun kot lepas bnde tuh terjadi."
haish =="
serius miza cakap ,
miza kenal dia dengan cara yg pelik ,
miza boleh tertarik dengan rambut dia . hehhe :)
masa tu , mmg happy ,
cara berhubungan pun kelakar kot.
yelah, masa tu duduk asrama. susah sikit lah komunikasi tuhh .
mmg kelakar .
tapi , tiba2 je dia mintak stop berhubungan.
sebab apa ? miza pun tak pasti lah sebenarnya .
miza tak pasti lah salah siapa sebenarnya , miza atau dia ? atau orang lain ?
entahlahhh ,
terus macam langsung takde khabar,
dia pergi macam tuh je .
sedih tau .
hurm ,
" awak , awak ape cite ek sekarang? serius , miza dah lama tak dengar cita awak."
miza ada jumpa Facebook dia , tapi miza takut kot.
takut dia takkan approve miza .
tu yang miza taknak .
so , biar je lah macam tu. takut nnt mmberi harapan kat miza .
hahha. ntah pape lahh miza ni.
nak terlebih feeling lak kat sini .
pape pun , perkenalan ngan dia sangat menjadi memori yang terbaik buat miza
:)

nostalgik kan ?

wahhh~
hurm , kenapa ye miza tulis tajuk entri macam tu ?
sebab , miza mmg rasa nostalgik!
kenapa ?
sebab miza rasa best dapat jumpa balik senior-senior miza .
takdelah jumpa .
tapi bila baca hasil tulisan diorang dalam blog .
hehehe. mmg best! :)
hurm , antara blog senior miza yg miza follow kan ,
blog kak fitrah.
suka baca blog dia yang agak simple, tapi fun sangat bace.
kalau baca kak faherah a.k.a cik bunbun punya blog , mmg seronok sangat-sangat.
suka baca post dye yg sangat slumber , best lah jugak. tulisan dye best best!
cik bunbun ni mmg sporting kot. hee , nampak je cam skema waktu dulu2.
tapi , kelakar.
lagi satu , satu-satunya blog senior lelaki yang miza follow.
blog muhammad farith syafiq a.k.a ENCIK TIKUS
dulu kan , masa kat sekolah dulu ,
miza tak kenal sangat pun .
tau muka ngan nama dia je .
tapi , siyes dia sangat comel! :D
haish , kalau dia baca ni , mesti kembang abes lahhh .
XD
follower dia mmg ramai .
kira cam blogger berjaya lah gakk .
anyway, mmg bila masuk blog dia , miza mesti senyum .
tatau lah kenapa tapi , mmg miza akan senyum bila masuk blog dia.
automatic reaction kot . hahaha .
okay , ada jugak blog blog yg miza slalu bace .
hope sangat dapat in contact balik ngan kawan2 lama , senior mahupun junior.
okay , tu je .
hihi.

sorry dik!

hee .
post khas untuk adik miza .
sorry lah tak tengok adik lari tadi.
2 kali dah ni . :(
bangun lambat . yelah , time cuti je boleh tidur lama sikit.
hehehe.

27 January 2011

okayyyy :D

okay .
huhu .
nak wish Gong Xi Fa Chai to all Chinese!
and ,
selamat bercuti ye adik-adik yg masih bersekolah .
esok , adek-adek miza nak berlari .
nak bangun awal lah . nak bagi sokongan moral .
hahaha.
alhamdulillah , harap2 dapat lah lepas target utk bulan 2 nanti. :)

23 January 2011

entri yg penuh dengan gambar :D

assalamualaikum.
yo wassup! *ceh, bajet cam minah salih pulak*
mahu cerita pasal I-City.
tak nak cite pun , just nak suruh korang tgok gambar je. hehe.
Alif Muiz , thanks for fulfill your promise.
padahal , miza penat kot time tuhh .
baru balik keje. around 9 , terus pegi sane.
huish , letih tauu . tapi , naseb baek tempat dia agak cantik .
miza pergi ngan kakak sekali.
kitorang 3 orang pergi hari sabtu, 16 Jan.
sila lah menjamu mata anda dengan santapan gambar yg miza sediakan.
minta maaf awal2 sbb ade sestengah gambar yang kabur .
bateri problem , tu yg tak dapat amek gambar cantikkk .
SO , KITA ENJOYYY~








first time jumpa snowman.
agak kebatakan lah jugakk .
bajet macam istana :P

kecik je bulan tu kan ?









bulan :)
teddy bear putih! miza nak!
ada sesiapa yang nak bagi kat miza ?




miza malu lahhh :D
heee * suka gambar ni*

pokok heart :)

jadi cameraman utk orang lain kejap. ;)
bergosip ngan cik merak sekejap.







berkawan ngan anak beruang. :)

carilah miza :)





gambar ni lawa kan ?
ala-ala black & white gitu.
sesuai ngan blog miza kan ? :)



dua gambar kat atas ni mmg jd miza punya favourite among all the pictures.
gambar first fokus kat bunga di belakang.
second picture fokus kat bunga kat depan.
bagi miza , ia sangat lawa!
tak perlu pakai DSLR (betul ke miza eja? >.<)



kakak miza ni mmg manja .
tak malu dah besar pun nak duduk atas riba. :)


gambar bulan yg ke-3 miza amik.
Subhanallah , cantik kan ? :)







panda :D



suka amek budak2 jadi model bersame . :)

taman haiwan :)



kuda ni besar sangat. --
kaburkabur.
lighting yang melampau.


zirafah , miza tak nampaklah muka awak. :(
baru nampak muka awak, zirafahh. :)
kudaku lari gagah berani ~
gajah2. pet miza. :)
favourite picture jugak. :)
kesian belalang tuh , patah kaki dia.


suka tangkap gambar ngan budak2 .
:)

okay. gambar last ni mmg kabur sbb bateri habis.
pengajaran , kene bawak bateri alkali . huhu.