years of experience! (:

Daisypath Anniversary tickers

Calendar

You might want to check it out ! ^^

31 December 2012

Post terakhir 2012 :)


Assalamualaikum :) 

Okay, sebelum ni kan kate tu post terakhir kan ? hikhik. sorry 
hikhik. ada bnde menarik nak share ngan korang. hikhik. yelaa.
eksited sangat nak menginjak ke umur 20 kan. hohohohoho. 
g lah sibuk sibuk buat status kat FB kan. 
hohohoho. ini statusnyaaa. 


ade komen dari seorang senior fsktm yg mmg menarik perhatian miza. 



terkejut gilaaa bile akak tu cakap pasal bdak fsktm. hahaha. 
sapelahh kannn, tade maknenye budak fsktm gak. rasa kelakar kot. 
knal sangat ngan budak fsktm pun tak, 
padan ngan muka sendiri. berani mati buat statement gilaaa ==" hahaha. 
haha. itu je nak cite . 

bosan kan ? 
hahaha. itu je nak cite, 
menarik bagi miza, tapi kalau tak menarik bg korang, miza tak kisah. 
up to you guys lahhhh :) 

hikhikhik. 
Lebih kurang dari setengah jam nak masuk 2013. 

hohohohoho. 

kbai. 
taktau nak cite ape. 

kepada budak sekolah : selamat menjalani alam persekolahan, make memories as many as you can because you'll miss it in future , just like meeeeee T.T 

kepada budak lepasan SPM : selamat beristirehat selepas berperang. korang ada banyak pilihan nak buat ape, nak keje, nak ambek lesen, nak belaja masak, nak duduk rumah, nak tanam anggur pun bolehh :) 

kepada kawan kawan diploma : selamat menjalani semester baru , semoga sem ni memberi semangat baru kepada anda semuaa :) 

kepada kawan kawan degree : selamat menghadapi minggu peperiksaan, semoga kita dapat menjawab soalan dengan tenang dan mudah. bittaufiq wannajah . lebih kurang 3 minggu je, lepas tu, kite enjoy ye! ^^ 

itu je kot. huhuhu. 
k, ini betul betul ,
selamat tinggal semuaaaa ;) hoohohohoho
 Till then, Assalamualaikum :)

30 December 2012

wish all of us the very best of luck

Assalamualaikum :)

dah lama rasanya tak update blog. rinduuuuu. mungkin ini post terakhir sebelum melangkah ke tahun 2013. ohh, tidak , 2013. 
penanda aras baru dalam hidup miza.
why i said that ? 
sbb umur miza dah ada '2' di depan. T.T 
oh tidak , 
macam tak percaya umur makin meningkat. 
feels like want to stay in my 10's forever. 
tapi tau takkan dapat. hehe.

bila umur dah meningkat , kite pun perlu berfikiran matang. 
tapi tak semestinya kita perlu ubah diri kita sepenhnya. 
cuma perlu berubah mengikut keadaan dan masa. 
mungkin matang dari segi penampilan dan pemikiran. tapi hati miza masih kanak kanak .

Conan Edogawa dan Shinichi Kudo masih lagi menjadi pujaan hingga kini.
si jantung hati :3
tak sanggup nk tinggalkan mereka yg dah jadi sebahagian dari hidup. dari miza kecik sampai ke besar. 
hero dulu, kini dan selamanya :3
dari kecik kot ngan diorang. miza dah besar , tapi diorang ttp mcm tu. hahaha. kelakar. 

okay, mukadimah dah abes. 
nak masuk isi pulak. 
tahun 2013, 
penentu masa depan. ecewahhh.
lebih kurang sehari lebih sebelum masuk alam 2013.
and bermula lah demam peperiksaan bagi semua pelajar Ijazah Sarjana Muda seluruh Malaysia.

mungkin ada yg da start exam, 
kat sini miza nak wish kat semua kawan kawan mizaaaa ;)
Selamat menduduki peperiksaaan.

Good luck, buat betul betul tauuu.

3 Perkara Penting! 
1. Usaha
2. Doa 
3. Tawakkal 
InsyaALLAH kite dapat keputusan yg terbaik.
sama samalah kite berusaha ye,

fizik fizik
bajet cam amek Fizik kan ? >.< hahaha
tak berkait bait langsung ngan fizik. yg sama cuma IT ngan Fizik, dua dua kena ingat formula. 

*gambar waktu matrik ni* 
*nampak sangat rindu KMS* 
huwaaaa~ T.T 

apa2 pun, konklusinya, 
bittaufiq wannajah kawan kawan semua, 
semoga mendapat keputusan yang memberangsangkan. 
insyaALLAH.

ini je kot, post terakhir utk 2012. 
kite jumpa lagi pada tahun 2013, insyaALLAH =D
 sayang anda semua =)

 Till then, Assalamualaikum :)

15 December 2012

kahwin? miza bila lagi?

Assalamualaikum :)

hai semua. okay, okay, nak cite sekarang.
pasal KAHWIN. hahaha.
nak kawin awal, tapi tak ada calon. boleh tak? hahaha.

hurm, sebenarnye tajuk ni dikupas masa miza sedang syok syok gembira senang hati buat PROGRAMMING ASSIGNMENT =.= hahahaha 

miza buat assignment ni berbekalkan tunjuk ajar seorang senior miza kat FSKTM ni
 , ni semua pasal die! die yg bertanggungjawab di atas kewujudan entri ni. hahaha. 

Kesian sob sob. 

Siapakah senior itu, tidak perlulah miza mendedahkan identiti beliau. 

Tapi yg penting, die dah nak kahwin! Huwaaaa. 

Okay, ini bukan entri patah hati ke ape ye, tapi entri tahniah buat beliau. 

Umur 22 tahun, but nak kawen tahun depan, 

Mohon doa kawan kawan semua supaya beliau dapat kawen tahun depan. Aminnnnnnn! 

Okay, sesungguhnya miza sangat jeles. hehehe. Actually sedih sbb kawan2 , senior2 miza ada yg kawin tapi miza tak dapat pegi hari berbahagia mereka. Agak terkilan jugaklahh. huhuhu.

Apa2 pun miza sentiasa doakan rumahtangga mereka dilimpahi keberkatan dariNya insyaALLAH :) 

btw, ramai jugak yg tanye miza, nak kawin umur berapa ? 
nak tau ape jawapan miza ? 21. 

WHAT? 21? 

hahahaha. Orang kate, pesal awal sangat, belajar pun tak abes lagi, 

and then mereka tnye, 

"ade calon dah ke?" 

miza jawab, "takde.hahahaha" 

"camne nak kawin kalau takde calon?" 

miza jawab lagi, "takpe, kalau ade adelah, kalau takde, kite usahakan kemudian." 

"Dan sesungguhnya, Dia yang menciptakan pasangan lelaki dan perempuan." (Surah an-Najm, ayat 53) 

"Dan di antara tanda-tanda (kebesaran)-Nya ialah Dia menciptakan pasangan-pasangan untukmu dari jenismu sendiri, agar kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan Dia menjadikan di antaramu rasa kasih dan sayang. Sungguh, pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda (kebesaran Allah) bagi kaum yang berfikir." (Surah Ar-Rum: 21) 
Jodoh kite kan dah ditetapkan oleh Allah, insyALLAH tak perlu risau kot. 

so, miza rasa tak perlu lah kot dok sibuk sibuk nak cari pakwe bagai kan, buat buang masa je, baik fokus kat study dulu. 

Miza tak nak orang lain tertouching eh bila baca statement miza, bukan niat miza utk condemn sape sape kat sini, cuma utk peringatan diri sendiri jugak. 

InsyaALLAH, kalau ada rezeki kita, adalah kan. huhuhu. 

Jodoh tu Rahsia ALLAH. Tak perlu tergesa-gesa. ALLAH tahu kemampuan seseorg sama ada sudah bersedia atau belum untuk berumahtangga. Bersangka baiklah dengan ALLAH





"bila ALLAH kata belum, bukan bermaksud tidak akan. bila ALLAH kata ya, bukan bermaksud tanpa ujian. tapi, bila ALLAH kata "Berdoalah!!", nescaya DIA akan perkenankan :)"

kalau kite dah betul betul bersedia, insyaALLAH. Itu cume perancangan miza je nak kawin 21. 
Mohon doa kawan kawan jugak ye. ^^ InsyaALLAH 

Kalau ada di kalangan sahabat miza yang berikhtiar untuk mencari jodoh , 
terutamanya Muslimat, 
mari miza bagi satu link ni, anda smua baca lah ye. 


Jom sama sama kita hayati dua buah lagu ni 







Till then, Assalamualaikum :) 

13 December 2012

peringatan buat diri

Assalamualaikum :)


ya Allah


aku mohon padaMu ya Rabb
agar dia diberi ketenangan dalam jiwanya
diberi keberkatan dalam kerjanya
agar semua perkara dia lakukan menjadi lancar sahaja
ya Allah
hanya Kau sahaja yg tahu tntg perasaan ku ini




Ya Allah


Semoga perasaanku ini dtg drpdMu
Dan lahir kerana keikhlasanku terhadapNya
Bukan dtg drpd syaitan
Dan bukan lahir kerana nafsu yg menguasai diri


"jika kita mencintai seseorang biarlah kita mendiamkan diri kerana apabila kita diam itulah yang menjadi tanda cinta kita pada nya. Dan khabarkanlah perkara ini kepada Allah, kerana dia mengetahui segalanya daripada kita"

 "sesiapa yg jth cinta, kemudian menyembunyikannya hingga kematian dtg menjemputnya, maka dia adalah seorang yg syahid" riwayat Hakim,Ibn Asakir, al-Dailami, dan lain-lain


 Till then, Assalamualaikum :)

Khas untuk mak !

 Assalamualaikum :)

Entri ni khas buat Puan Norizan Samad, 

wanita yang sangat berharga dalam hidup ku. 

Permata hati, ibu, kawan dan teman mengadu, teman gembira dan teman bermacam macam lagi lah ^^ 

Hehehe.

Selamat hari lahir yang ke-50, mak ! ^^ 

Lebbb u veryyy veryy much much laaa. hehehe. 

T.T Even duduk dekat punnn tak dapat nak buat surprise sama2 malam tu. Maafkan ami ye makkk ! 
Anakmu menghabiskan masa utk mencapai impiannya *ayatskematahapgaban* hohohoho. 

Jeles ngan siblings yg lain. hanya dapat wish by call je. 

Mak dapat white rose , ami pun nak jugakkkk! haha.

ade sesiapa yg nak bagi miza white rose takkk ? *teringinsangatnakdapatbunga!*

alololo sweetnye mak ayah saya! :3
hehehe. papepun , wish you all the best in your life. 

berbakti sebagai guru, anak, isteri, ibu, sahabat, and bla bla bla... banyak pulak tulisnyeeeeee :P hehehe

lagi sekali , 

i want to say , 


I LOVE YOU! ^^


happy family ;) 


dah la tu, tadok idea ehh nak tulis apeeee . hikhik :) 

Till then, Assalamualaikum :)

02 December 2012

Like Juicy Berry Collection and SHARE! :)

Assalamualaikum :) 


Hai hai semua, 
rindulah ngan blog ni. 
gile lame tak update kann ? 
maklumlahhh, miza busy laa. 
tade idea nak update , plus byk keje, =.= 
that's a routine of university student. 
so, maaf seribu kali maaf :D hehehe. 

okay, sekarang ni , miza nak promote something ni , 
kepada peminat shawl shawl kan ? 
meh meh , mari mari datang jenguk blog miza ni ^^ hikhik. 

Juicy Berry Collection ,


haaa. itu die, mereka ada buat satu contest ni ni ni ni. nak tau ape die , kejap yee ....


okay , ini lah die contest yg miza cakap ni. 
contest ni baru je start tau , semalam. miza pun baru tauu . hehe. 
tujuan miza promote poster ni , sebab sebab sebab, hurm, takyah tau lahh . 
tapi , 
kalau ade sesiapa yg berminat , ayuh lah beramai-ramai serbu page Juicy Berry Collection kat FB . 

Cara2nye , 

1. Pertama, pegi lah log in facebook dulu , ala, macam tak biase pulak kan ? korang selalu gile on FB kan ? 
2. Pegi cari Juicy Berry Collection page (nanti miza bg link okay ? :D ) and LIKE page tu dulu *itu yang penting tau!*
3. Then, korang cari poster kat atas tu, then korang kene SHARE , okay SHARE bukan 1 kali , bukan 2 kali , tapi 3 kali ! Ingat 3 KALI! 

okay , itu je syaratnye ~ hehehe. okay ~ winner will be randomly selected. so, ini kire cam tuah dan rezeki masing2 ye ~ selamat mencuba kawan kawan . Mekasih sbb sudi luang masa tgok post saya ni :D hikhik 

eh, contest ni tamat pada 31 Disember 2012, 12 tengahari.
So, ade masa lagi, banyak pulak tu,
selamat MENCUBA and GOOD LUCK ! 


For more inquiries, please visit Juicy Berry Collection's page on Facebook ,


 Till then, Assalamualaikum :)