years of experience! (:

Daisypath Anniversary tickers

Calendar

You might want to check it out ! ^^

15 December 2012

kahwin? miza bila lagi?

Assalamualaikum :)

hai semua. okay, okay, nak cite sekarang.
pasal KAHWIN. hahaha.
nak kawin awal, tapi tak ada calon. boleh tak? hahaha.

hurm, sebenarnye tajuk ni dikupas masa miza sedang syok syok gembira senang hati buat PROGRAMMING ASSIGNMENT =.= hahahaha 

miza buat assignment ni berbekalkan tunjuk ajar seorang senior miza kat FSKTM ni
 , ni semua pasal die! die yg bertanggungjawab di atas kewujudan entri ni. hahaha. 

Kesian sob sob. 

Siapakah senior itu, tidak perlulah miza mendedahkan identiti beliau. 

Tapi yg penting, die dah nak kahwin! Huwaaaa. 

Okay, ini bukan entri patah hati ke ape ye, tapi entri tahniah buat beliau. 

Umur 22 tahun, but nak kawen tahun depan, 

Mohon doa kawan kawan semua supaya beliau dapat kawen tahun depan. Aminnnnnnn! 

Okay, sesungguhnya miza sangat jeles. hehehe. Actually sedih sbb kawan2 , senior2 miza ada yg kawin tapi miza tak dapat pegi hari berbahagia mereka. Agak terkilan jugaklahh. huhuhu.

Apa2 pun miza sentiasa doakan rumahtangga mereka dilimpahi keberkatan dariNya insyaALLAH :) 

btw, ramai jugak yg tanye miza, nak kawin umur berapa ? 
nak tau ape jawapan miza ? 21. 

WHAT? 21? 

hahahaha. Orang kate, pesal awal sangat, belajar pun tak abes lagi, 

and then mereka tnye, 

"ade calon dah ke?" 

miza jawab, "takde.hahahaha" 

"camne nak kawin kalau takde calon?" 

miza jawab lagi, "takpe, kalau ade adelah, kalau takde, kite usahakan kemudian." 

"Dan sesungguhnya, Dia yang menciptakan pasangan lelaki dan perempuan." (Surah an-Najm, ayat 53) 

"Dan di antara tanda-tanda (kebesaran)-Nya ialah Dia menciptakan pasangan-pasangan untukmu dari jenismu sendiri, agar kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan Dia menjadikan di antaramu rasa kasih dan sayang. Sungguh, pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda (kebesaran Allah) bagi kaum yang berfikir." (Surah Ar-Rum: 21) 
Jodoh kite kan dah ditetapkan oleh Allah, insyALLAH tak perlu risau kot. 

so, miza rasa tak perlu lah kot dok sibuk sibuk nak cari pakwe bagai kan, buat buang masa je, baik fokus kat study dulu. 

Miza tak nak orang lain tertouching eh bila baca statement miza, bukan niat miza utk condemn sape sape kat sini, cuma utk peringatan diri sendiri jugak. 

InsyaALLAH, kalau ada rezeki kita, adalah kan. huhuhu. 

Jodoh tu Rahsia ALLAH. Tak perlu tergesa-gesa. ALLAH tahu kemampuan seseorg sama ada sudah bersedia atau belum untuk berumahtangga. Bersangka baiklah dengan ALLAH





"bila ALLAH kata belum, bukan bermaksud tidak akan. bila ALLAH kata ya, bukan bermaksud tanpa ujian. tapi, bila ALLAH kata "Berdoalah!!", nescaya DIA akan perkenankan :)"

kalau kite dah betul betul bersedia, insyaALLAH. Itu cume perancangan miza je nak kawin 21. 
Mohon doa kawan kawan jugak ye. ^^ InsyaALLAH 

Kalau ada di kalangan sahabat miza yang berikhtiar untuk mencari jodoh , 
terutamanya Muslimat, 
mari miza bagi satu link ni, anda smua baca lah ye. 


Jom sama sama kita hayati dua buah lagu ni 







Till then, Assalamualaikum :) 

3 comments:

  1. amboeh dia...kemaen...kalah kak anis....

    ReplyDelete
  2. hamboih..kemain lagi adik aku...
    cam x caye je umo 21 nak *****...
    hahaha

    ReplyDelete