years of experience! (:

Daisypath Anniversary tickers

Calendar

You might want to check it out ! ^^

31 December 2012

Post terakhir 2012 :)


Assalamualaikum :) 

Okay, sebelum ni kan kate tu post terakhir kan ? hikhik. sorry 
hikhik. ada bnde menarik nak share ngan korang. hikhik. yelaa.
eksited sangat nak menginjak ke umur 20 kan. hohohohoho. 
g lah sibuk sibuk buat status kat FB kan. 
hohohoho. ini statusnyaaa. 


ade komen dari seorang senior fsktm yg mmg menarik perhatian miza. 



terkejut gilaaa bile akak tu cakap pasal bdak fsktm. hahaha. 
sapelahh kannn, tade maknenye budak fsktm gak. rasa kelakar kot. 
knal sangat ngan budak fsktm pun tak, 
padan ngan muka sendiri. berani mati buat statement gilaaa ==" hahaha. 
haha. itu je nak cite . 

bosan kan ? 
hahaha. itu je nak cite, 
menarik bagi miza, tapi kalau tak menarik bg korang, miza tak kisah. 
up to you guys lahhhh :) 

hikhikhik. 
Lebih kurang dari setengah jam nak masuk 2013. 

hohohohoho. 

kbai. 
taktau nak cite ape. 

kepada budak sekolah : selamat menjalani alam persekolahan, make memories as many as you can because you'll miss it in future , just like meeeeee T.T 

kepada budak lepasan SPM : selamat beristirehat selepas berperang. korang ada banyak pilihan nak buat ape, nak keje, nak ambek lesen, nak belaja masak, nak duduk rumah, nak tanam anggur pun bolehh :) 

kepada kawan kawan diploma : selamat menjalani semester baru , semoga sem ni memberi semangat baru kepada anda semuaa :) 

kepada kawan kawan degree : selamat menghadapi minggu peperiksaan, semoga kita dapat menjawab soalan dengan tenang dan mudah. bittaufiq wannajah . lebih kurang 3 minggu je, lepas tu, kite enjoy ye! ^^ 

itu je kot. huhuhu. 
k, ini betul betul ,
selamat tinggal semuaaaa ;) hoohohohoho
 Till then, Assalamualaikum :)

30 December 2012

wish all of us the very best of luck

Assalamualaikum :)

dah lama rasanya tak update blog. rinduuuuu. mungkin ini post terakhir sebelum melangkah ke tahun 2013. ohh, tidak , 2013. 
penanda aras baru dalam hidup miza.
why i said that ? 
sbb umur miza dah ada '2' di depan. T.T 
oh tidak , 
macam tak percaya umur makin meningkat. 
feels like want to stay in my 10's forever. 
tapi tau takkan dapat. hehe.

bila umur dah meningkat , kite pun perlu berfikiran matang. 
tapi tak semestinya kita perlu ubah diri kita sepenhnya. 
cuma perlu berubah mengikut keadaan dan masa. 
mungkin matang dari segi penampilan dan pemikiran. tapi hati miza masih kanak kanak .

Conan Edogawa dan Shinichi Kudo masih lagi menjadi pujaan hingga kini.
si jantung hati :3
tak sanggup nk tinggalkan mereka yg dah jadi sebahagian dari hidup. dari miza kecik sampai ke besar. 
hero dulu, kini dan selamanya :3
dari kecik kot ngan diorang. miza dah besar , tapi diorang ttp mcm tu. hahaha. kelakar. 

okay, mukadimah dah abes. 
nak masuk isi pulak. 
tahun 2013, 
penentu masa depan. ecewahhh.
lebih kurang sehari lebih sebelum masuk alam 2013.
and bermula lah demam peperiksaan bagi semua pelajar Ijazah Sarjana Muda seluruh Malaysia.

mungkin ada yg da start exam, 
kat sini miza nak wish kat semua kawan kawan mizaaaa ;)
Selamat menduduki peperiksaaan.

Good luck, buat betul betul tauuu.

3 Perkara Penting! 
1. Usaha
2. Doa 
3. Tawakkal 
InsyaALLAH kite dapat keputusan yg terbaik.
sama samalah kite berusaha ye,

fizik fizik
bajet cam amek Fizik kan ? >.< hahaha
tak berkait bait langsung ngan fizik. yg sama cuma IT ngan Fizik, dua dua kena ingat formula. 

*gambar waktu matrik ni* 
*nampak sangat rindu KMS* 
huwaaaa~ T.T 

apa2 pun, konklusinya, 
bittaufiq wannajah kawan kawan semua, 
semoga mendapat keputusan yang memberangsangkan. 
insyaALLAH.

ini je kot, post terakhir utk 2012. 
kite jumpa lagi pada tahun 2013, insyaALLAH =D
 sayang anda semua =)

 Till then, Assalamualaikum :)

15 December 2012

kahwin? miza bila lagi?

Assalamualaikum :)

hai semua. okay, okay, nak cite sekarang.
pasal KAHWIN. hahaha.
nak kawin awal, tapi tak ada calon. boleh tak? hahaha.

hurm, sebenarnye tajuk ni dikupas masa miza sedang syok syok gembira senang hati buat PROGRAMMING ASSIGNMENT =.= hahahaha 

miza buat assignment ni berbekalkan tunjuk ajar seorang senior miza kat FSKTM ni
 , ni semua pasal die! die yg bertanggungjawab di atas kewujudan entri ni. hahaha. 

Kesian sob sob. 

Siapakah senior itu, tidak perlulah miza mendedahkan identiti beliau. 

Tapi yg penting, die dah nak kahwin! Huwaaaa. 

Okay, ini bukan entri patah hati ke ape ye, tapi entri tahniah buat beliau. 

Umur 22 tahun, but nak kawen tahun depan, 

Mohon doa kawan kawan semua supaya beliau dapat kawen tahun depan. Aminnnnnnn! 

Okay, sesungguhnya miza sangat jeles. hehehe. Actually sedih sbb kawan2 , senior2 miza ada yg kawin tapi miza tak dapat pegi hari berbahagia mereka. Agak terkilan jugaklahh. huhuhu.

Apa2 pun miza sentiasa doakan rumahtangga mereka dilimpahi keberkatan dariNya insyaALLAH :) 

btw, ramai jugak yg tanye miza, nak kawin umur berapa ? 
nak tau ape jawapan miza ? 21. 

WHAT? 21? 

hahahaha. Orang kate, pesal awal sangat, belajar pun tak abes lagi, 

and then mereka tnye, 

"ade calon dah ke?" 

miza jawab, "takde.hahahaha" 

"camne nak kawin kalau takde calon?" 

miza jawab lagi, "takpe, kalau ade adelah, kalau takde, kite usahakan kemudian." 

"Dan sesungguhnya, Dia yang menciptakan pasangan lelaki dan perempuan." (Surah an-Najm, ayat 53) 

"Dan di antara tanda-tanda (kebesaran)-Nya ialah Dia menciptakan pasangan-pasangan untukmu dari jenismu sendiri, agar kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan Dia menjadikan di antaramu rasa kasih dan sayang. Sungguh, pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda (kebesaran Allah) bagi kaum yang berfikir." (Surah Ar-Rum: 21) 
Jodoh kite kan dah ditetapkan oleh Allah, insyALLAH tak perlu risau kot. 

so, miza rasa tak perlu lah kot dok sibuk sibuk nak cari pakwe bagai kan, buat buang masa je, baik fokus kat study dulu. 

Miza tak nak orang lain tertouching eh bila baca statement miza, bukan niat miza utk condemn sape sape kat sini, cuma utk peringatan diri sendiri jugak. 

InsyaALLAH, kalau ada rezeki kita, adalah kan. huhuhu. 

Jodoh tu Rahsia ALLAH. Tak perlu tergesa-gesa. ALLAH tahu kemampuan seseorg sama ada sudah bersedia atau belum untuk berumahtangga. Bersangka baiklah dengan ALLAH





"bila ALLAH kata belum, bukan bermaksud tidak akan. bila ALLAH kata ya, bukan bermaksud tanpa ujian. tapi, bila ALLAH kata "Berdoalah!!", nescaya DIA akan perkenankan :)"

kalau kite dah betul betul bersedia, insyaALLAH. Itu cume perancangan miza je nak kawin 21. 
Mohon doa kawan kawan jugak ye. ^^ InsyaALLAH 

Kalau ada di kalangan sahabat miza yang berikhtiar untuk mencari jodoh , 
terutamanya Muslimat, 
mari miza bagi satu link ni, anda smua baca lah ye. 


Jom sama sama kita hayati dua buah lagu ni 







Till then, Assalamualaikum :) 

13 December 2012

peringatan buat diri

Assalamualaikum :)


ya Allah


aku mohon padaMu ya Rabb
agar dia diberi ketenangan dalam jiwanya
diberi keberkatan dalam kerjanya
agar semua perkara dia lakukan menjadi lancar sahaja
ya Allah
hanya Kau sahaja yg tahu tntg perasaan ku ini




Ya Allah


Semoga perasaanku ini dtg drpdMu
Dan lahir kerana keikhlasanku terhadapNya
Bukan dtg drpd syaitan
Dan bukan lahir kerana nafsu yg menguasai diri


"jika kita mencintai seseorang biarlah kita mendiamkan diri kerana apabila kita diam itulah yang menjadi tanda cinta kita pada nya. Dan khabarkanlah perkara ini kepada Allah, kerana dia mengetahui segalanya daripada kita"

 "sesiapa yg jth cinta, kemudian menyembunyikannya hingga kematian dtg menjemputnya, maka dia adalah seorang yg syahid" riwayat Hakim,Ibn Asakir, al-Dailami, dan lain-lain


 Till then, Assalamualaikum :)

Khas untuk mak !

 Assalamualaikum :)

Entri ni khas buat Puan Norizan Samad, 

wanita yang sangat berharga dalam hidup ku. 

Permata hati, ibu, kawan dan teman mengadu, teman gembira dan teman bermacam macam lagi lah ^^ 

Hehehe.

Selamat hari lahir yang ke-50, mak ! ^^ 

Lebbb u veryyy veryy much much laaa. hehehe. 

T.T Even duduk dekat punnn tak dapat nak buat surprise sama2 malam tu. Maafkan ami ye makkk ! 
Anakmu menghabiskan masa utk mencapai impiannya *ayatskematahapgaban* hohohoho. 

Jeles ngan siblings yg lain. hanya dapat wish by call je. 

Mak dapat white rose , ami pun nak jugakkkk! haha.

ade sesiapa yg nak bagi miza white rose takkk ? *teringinsangatnakdapatbunga!*

alololo sweetnye mak ayah saya! :3
hehehe. papepun , wish you all the best in your life. 

berbakti sebagai guru, anak, isteri, ibu, sahabat, and bla bla bla... banyak pulak tulisnyeeeeee :P hehehe

lagi sekali , 

i want to say , 


I LOVE YOU! ^^


happy family ;) 


dah la tu, tadok idea ehh nak tulis apeeee . hikhik :) 

Till then, Assalamualaikum :)

02 December 2012

Like Juicy Berry Collection and SHARE! :)

Assalamualaikum :) 


Hai hai semua, 
rindulah ngan blog ni. 
gile lame tak update kann ? 
maklumlahhh, miza busy laa. 
tade idea nak update , plus byk keje, =.= 
that's a routine of university student. 
so, maaf seribu kali maaf :D hehehe. 

okay, sekarang ni , miza nak promote something ni , 
kepada peminat shawl shawl kan ? 
meh meh , mari mari datang jenguk blog miza ni ^^ hikhik. 

Juicy Berry Collection ,


haaa. itu die, mereka ada buat satu contest ni ni ni ni. nak tau ape die , kejap yee ....


okay , ini lah die contest yg miza cakap ni. 
contest ni baru je start tau , semalam. miza pun baru tauu . hehe. 
tujuan miza promote poster ni , sebab sebab sebab, hurm, takyah tau lahh . 
tapi , 
kalau ade sesiapa yg berminat , ayuh lah beramai-ramai serbu page Juicy Berry Collection kat FB . 

Cara2nye , 

1. Pertama, pegi lah log in facebook dulu , ala, macam tak biase pulak kan ? korang selalu gile on FB kan ? 
2. Pegi cari Juicy Berry Collection page (nanti miza bg link okay ? :D ) and LIKE page tu dulu *itu yang penting tau!*
3. Then, korang cari poster kat atas tu, then korang kene SHARE , okay SHARE bukan 1 kali , bukan 2 kali , tapi 3 kali ! Ingat 3 KALI! 

okay , itu je syaratnye ~ hehehe. okay ~ winner will be randomly selected. so, ini kire cam tuah dan rezeki masing2 ye ~ selamat mencuba kawan kawan . Mekasih sbb sudi luang masa tgok post saya ni :D hikhik 

eh, contest ni tamat pada 31 Disember 2012, 12 tengahari.
So, ade masa lagi, banyak pulak tu,
selamat MENCUBA and GOOD LUCK ! 


For more inquiries, please visit Juicy Berry Collection's page on Facebook ,


 Till then, Assalamualaikum :)

12 November 2012

Mann (Hindi Movie)

Assalamualaikum :) 


Title : Mann 
Genre : Romantic
Release date : 9 July 1999
Language : Hindi 
Country : India
Duration : 160 min 

Plot 

Dev Karan Singh (Aamir Khan), a casanova and ambitious painter deep in debt, agrees to marry Anita (Deepti Bhatnagar), the daughter of Singhania (Dalip Tahil), a rich tycoon. Priya (Manisha Koirala), a music teacher for children, is engaged to Raj (Anil Kapoor), whom she has agreed to marry because he had helped her when she was in need. Priya and Dev meet on a cruise and fall in love. However, due to their already being engaged to other people, they agree to work everything out and meet in 6 months on Valentine's Day to get married.
During the 6 months, Dev breaks off his engagement with Anita and starts working hard. Driven by his love, he creates and auctions beautiful paintings, and becomes very successful. On the other hand, Priya realizes that leaving Raj will be wrong and sadly writes a letter to Dev, explaining everything. When Raj gets the letter instead, he supports Priya and convinces her to go to Dev. Things take a bad turn when, on her way to meet him, Priya gets hit by a car and gets her legs amputated. Dev, who waited all night for Priya, believes she has rejected him, as he does not know of her accident. Priya forbids Raj from telling Dev, not wanting to become a burden on him. However, both Dev and Priya still love and pine for each other.
Though heartbroken, Dev continues his career and goes on to become a famous painter. One day, Priya attends his art exhibition and wishes to buy a painting of his, a sentimental picture of her speaking to his beloved grandmother, whom Dev had introduced to her during the cruise. Dev had said that he would not sell the painting as it was only for Priya, but upon hearing that the girl who wanted it understands the emotion behind the picture and is disabled, he tells the host of the exhibition to give the painting to her for free.
One day, he visits Priya to give her an anklet that his grandmother, who recently died, had wished for Priya to have when she became Dev's bride. Initially unaware of Priya's condition, Dev realizes the truth when he sees the painting in another room. The two embrace tearfully and he assures Priya that he will love her no matter what. Dev and Priya then get married and live happily ever after.

credit to Wikipedia 

Aamir Khan (47)
He has very beautiful eyes ^^ Still charming even he's going to be in his 50's soon . 

Manisha Koirala (42) 
This story is really romantic and really sad. Whenever i watch this movie, i always cry and cry. 
This movie never fails to impress me ~ 
i'm sure most of you have watched this movie right? :) 
anyway, watch it! ^^ 

 Till then, Assalamualaikum :)

10 November 2012

White: The Melody of Curse (Korean Movie)

Assalamualaikum :) 



Title : White : The Melody of the Curse (화이트: 저주의 멜로디)
Genre : Horror
Release date : June 9, 2011
Country : South Korea
Language : Korean
Duration : 106 min.

Plot 

White: The Melody of the Curse is about a girl group named Pink Dolls who become famous after remaking a song from a strange tape they find in their studio. With the rise in popularity, the girls find themselves becoming resentful and haunted by their desire for the chance to be promoted as the lead group member. The dynamics between the girls in the group shift dramatically as one by one, they become the 'main' and are affected by a curse. However, they are so driven to obtain the lead role in the song that they become blind to the horrible effects that it brings about. As a series of unexplainable and gruesome events begins to unravel, Eun-Joo must attempt to unmask the dark origins that sparked the issue in order to save her life, before she becomes the 'main'.
It is eventually discovered that "White" was originally written by a young back-up dancer for Jang Ye-Bin who was bullied badly by Ye-Bin (in one case having her face disfigured with acid for "standing out" - Ye-Bin taunts the girl by saying "Have fun being the main now, see how far you go with a face like that!"), eventually committed suicide by drinking bleach and now returns to haunt and kill whoever sings "her" song (Ye-Bin dies in a fire, Jenny is hung in the studio after overdosing on her medicine, A-Rang's addiction to using makeup to look beautiful leaves her face scarred, and Shin-Ji is crushed beneath a camera crane).
At the climax of the film, Jenny, A-Rang and Shin-ji (having survived their initial accidents) commit suicide by drinking bleach (after being seemingly possessed by the ghost of the trainee), and Eun-joo is assaulted by the ghost of the trainee while performing "White" onstage, which results in her being trampled to death. Her manager, and her "sponsor", Mr. Choi, are also killed (severely burned by a pyrotechnic malfunction and crushed by a falling light respectively), causing a massive fire that destroys the studio. The film concludes with Soon-ye (the only survivor) at the karaoke bar, disposing of Eun-Joo's album, the trainee's suicide note and the original video tape by placing them in a trash can and setting it on fire. She believes she has finally defeated the curse, but then looks up in horror as the karaoke machine announces "Song chosen: White", implying that the curse has not been defeated and she too will be killed (she had performed vocal doubling for the song earlier, due to Jenny's being too insecure to properly hit the high notes).
Credit to ; Wikipedia

Ham Eunjung (24)
She is the main actress in this movie. Eunjoo, if i'm not mistaken . 
one of T-ara's member. 

Choi Ahra (17)
I knew her when she was featured in FT Island's "I Hope" 
I thought that she was in her 20's but it turn out that she is younger than me T.T 

Kim Maydoni (21) 
Maydoni is a singer but she's underrated. It's such a waste, because i really like her song. 
Try hear her song 'Beginning' . It's good. 
Seriously ! 

Jin Se Yeon (19)
She's so pretty! i really love to see her face. 
She's the same age as me. 
Getting the female lead in Bridal Mask and Five Finger. 
She's great! :D 

Hwang Woo Seul Hye (33)

She's pretty. i really love her acting in this movie. 
She's the one who help Eunjoo solve the mystery behind White melody. 

For me, seriously . This movie is the best horror Korean movie that i ever seen. 
It's so surprising. Full of suspens .  
i remember i watched this movie with my sister at 1 a.m and i hardly closed my eyes to sleep after that.  hahaha. 
This movie is a must! 
:D 

The pictures is not MINE! Credit goes to the RIGHTFUL OWNER :) 

 Till then, Assalamualaikum :)

29 September 2012

first outing + choc fair :D

Assalamualaikum :) 

 apa khabar semua pembaca blog ini  ? 
diharap anda semua sihat2 belaka. 
di sini miza ingin meminta maaf di atas kesalahan tidak mengupdate blog ini buat jangka masa yang agak panjang. 
hehehehehe. 
busy la u, sejak bergelar mahasiswi ni, 
rasa macam ade banyak masa lapang, tapi sebenarnya takde,
busy ngan tu, busy ngan ni , buat keje ni , buat keje tu, join program ni, program tu, 
ish, banyaklaaa :) 
takpe takpe, 
semua itu pengalaman kan ? hikhik ^^ 
okay, niat di hati nak update pasal first outing bersama sahabat miza di UM ni . 



 sebenarnya hari kejadian ni, 
berlaku semalam :) 
kami budak2 FSKTM kene menjalankan tggungjawab utk masa depan mahasiswa/i UM, 
cewaahhhhH! kemain kan ? hahaha
lpas tu kawan miza yg chinese ni ckp yang dia mahu pegi Mid Valley ,
ade chocolate fair katenye ! 

wah wah wah! 

CHOCOLATE FAIR ????? 
bile dgr ape lagi , 
trus la plan nak pegi lpas jalankan tggungjawab, 
sudden plan kot. 
lpas dah setel tggungjawab tu , 
kitorang g Muzium Seni Asia kejap , 

ditanya oleh pegawai kat situ, 
budak fakulti mana ? 
bila menjawab FSKTM, 
beliau seakan-akan terkejut. 
barangkali budak FSKTM jarang datang ke muzium.
takpe , kamilah yang memecah tradisi pelajar FSKTM datang ke muzium :) 
seronok menghabiskan masa di muzium melihat pameran Ancient Chinese Padlock. 
dan melihat tembikar tembikar dari pelbagai negara. sungguh halus dan teliti buatannya.
miza dan sahabat terpegun seketika dengan barangan tersebut. 

Kemudian, terus menaiki Rapid utk ke Mid Valley, 
on the way berjalan ke Rapid, 
siapa tahu miza boleh berjumpa dengan dia, 
berkat hari Jumaat mungkin, 
rezeki miza kot, 
dah nak sebulan di UM, 
bertemu jua. alhamdulillah ,terima kasih ya Allah. 
biarpun hanya melihat sekilas pandang dan tidak berbual dengannya, 
tapi dah cukup buat miza :) 

Pertama kali pergi Mid Valley, macam orang jakun pulak . 
First time ? Yup! My first time. 
Sahabat2 baru miza pun tak caye yang miza tak pernah jejakkan kaki ke sana. 
biarpun anak jati Selangor, 
hehehe. tapi, miza tak kisah laaa. 
ade yg terkejut dan tak caye. suka ati korang lah nak kate pe. dah mmg miza tak penah pegi. 

Impression ? Wow! Besarnya. 
Serious, macam budak2 kecik laa perasaannya tika berjalan masuk. Rasa macam nak keluar masuk je setiap kedai yang ade kat situ. 
huhuhu. Tapi tujuan hanya satu! 
untuk pergi Chocolate fair. 
so, trus ke tempat dituju. :) 

Masuk masuk je, wahhhhh! Coklat! Coklat! 
Pergi setiap booth mesti die bagi tester. 
Perghhh, semua nya sedap. Subhanallah. 
Seriously, rambang mata tau nak pilih.
Sampai pusing 2 3 kali kot sebelum buat pilihan. 

Coklat yg dijual kat sana tu , bukan coklat yg  selalu kite tgok kat iklan. 
ni mcam coklat yang hand-made chocolate, local made ,
macam2 laaa...
rasa macam nak beli semua tapi terpaksa berlawan dengan nafsu. 
dan akhirnya dapat jugak mengawal diri :) 
*tapirasanyabanyakjugakyangdibeli* 

 
inilahh coklat yang miza beli ! 
so, kepada pencinta coklat, 
jom ramai ramai serbu Chocolate Fair di Mid Valley, 3rd Floor, 
Esok hari last! 
Cepat cepat sebelum terlambat ! ^^

Thanks to Fiza, Kimah, Shida and Mira sbb sudi teman miza beli cokelat ni :) 
have fun spending time with you girls ! ^^ 
Muah Muah ~ 

Kla, miza mengundur dirilahh, rasa cam panjang gileee kot post ni! ^^ 

P/S : Sejak dua menjak mimpi perkara yang pelik2. Minta dijauhkan dari segala perkara buruk. Amin. Doakan batuk miza hilang secepat mungkin ya! ^^ 

 Till then, Assalamualaikum :)

13 September 2012

birthdayyyy updateeeeeeee :D

Assalamualaikum :)

Selamat hari lahir , Selamat hari lahir, Selamat hari lahir adekku, Selamat hari lahir :)
Yeayyyyy, selamat hari lahir ye Nurhamimah Hamzah :) Alhamdulillah, dah besorrr dah adek miza ni,
12 September 2012, dah 16 tahun dah awokk yeee..
Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki yee,
blajar elok2, tahun depan awokk nak SPM kannn? hihi...



okayy, tu je slot utk adek miza, selebihnya, miza nak update pasal birthday mizaaa. hikhik, cite dah lapuk sangat dah ni, *kemainkankaunimiza*

seminggu sebelum menjejakkan kaki ke UM , mak buat birthday party for me, terharu tauuu, hikhik, ni macam 3 dalam 1 laa,
BIRTHDAY + OPEN HOUSE + MAKANMAKAN :D hehehehehehe.







eh eh, malas lahh nak tulis panjang panjang. 
hikhik, mekasih sbb datang ye kawan kawan :)
beqya, khakhai, hanna, natrah, fizapakhri, fitrah, tini, and my super duper friends, jiahh. 
oppss, lupe lak, afzann, mekasih ye dtg, sorry tak dapat nak layan awokkkkk dgn baekk, 
maaflaaaah sbb awokk sembang ngan kakak saya jeee. 
anyway. mekasih sbb sudi datang ;) 
sayang awak semua kerana ALLAH :) 
Semoga persahabatan kita kekal until Jannah , insyaALLAH :) 

 Till then, Assalamualaikum :)

11 September 2012

sorry for the delay :(

Assalamualaikum :) 

hello everyone, wahhh, dah lama miza tak menulis nulis ni. 
rindu ohh ngan blog ni. 
maaflahh ye, lately i'm so busy.. 
nk update tp source pulak tade. 
bile source da ade, mood menulis pulak yg tade. huhuhuhu.. 
nyampahh tauuu. >.< *rasecamnakcepukcepukjedirisendiri* 
huhuhu. busy laaa, yelaaa, first time masuk university kannnn,
perasaan teruja dan excited sangat lah tinggi atau pengunaan kasarnya sifat batak dan jakun yg sangat tinggi...
sorry lahh ye kawan kawan semua. 
sekarang dah pun memulakan minggu pertama setelah berhempas pulas dan bermandi peluh waktu orientation week. 
nak update pasal birthday pun delay, semuanya jadi delay, 
so sorry, nak update pasal orientasi pun, gambar tade. 
huhuhu. masuk u hp pakai hp cikai je, 
asal boleh call and texting, udah la yee. 
kalau pkai hp mahal2 tp cpat rosak , baek ta payah la kan *kritikanutkdirisendirijangansentapye*
k laaa, 
nanti miza update ag, pasal movie/drama update tu akan disambung cume tak pasti bileee. 
daaaa~ jumpalagi di masa akan datang... 
muah muah muah *tampardirisendirisbbgediksgt*

 Till then, Assalamualaikum :)

25 August 2012

happy borndayyyy :D

Assalamualaikum :) 

Happy bornday to me me and me . Yeah. it's me. turning to 19 today. going to be a better person in future, wise in making decision and be independent. 

ahh,


btw, 
Happy Bornday to Yesung oppa, Jiro Wang and Rupert Grin :D

have a nice day , i hope you guys success in everything you do. 

for my friends too, Shamier Amirul 

my junior , Izzatul Fadzla and Nur Amanina. 

may Allah bless you in everything you do. good luck in your studies and be the best muslim for Islam. InsyaAllah. :) 

going to update birthday entry later. ^^ 

 Till then, Assalamualaikum :)

25 July 2012

salam ramadhan, 3rd anniversary dan kegusaran di hati

Assalamualaikum :) 

hai semua. eh eh, dah lama rasenye tak menulis kat blog ni. yelaa, semenjak menjadi penulis *ehemehem* yg tak berbayar ni. miza rase miza antara org yg terakhir kot wish ni. 

SALAM RAMADHAN AL-MUBARAK 1433H buat semua yg miza kenali. :)

Semoga ramadhan tahun ni memberi lebih keberkatan kepada anda semua. 

eh, tajuk post ni panjang pulak. kemain kau miza. hehehe. 

yeahhh, blog miza dah menginjak 3 tahun :) alhamdulillah. setia juga ye awak ni encik blog. ni yg saya sayang sangat ngan kamu. *muahmuah* 

tapi tak lepas target ahhh, sikit agi tauuu nak dapat 30000 :( tapelahhh, target utk tahun depan pulak. agak2 boleh tak dapat 40000 :P 

okay, transkrip matrik miza tak sampai agi wehhh, buat gusar hati je. posmen boikot alamat rumah eden ke? 
encik posmen, hantar lah betul2. jgn lah buat macam ni kat saya. T.T 

nasib bek lahh miza dah kol pihak matrik . kalau tak sampai gak, kenelah call bahagian matrikulasi. 

sedih, okay, persediaan pun tak buat ape agi. ishh, macam tak ready lah nak masuk U. macam2 rasa ade. macam mane ni yeee? 

okayylahhh, salam ramadhan , happy 3rd anniversary my dear bloggie :D ...

Ya ALLAH, permudahkanlah urusan hambamu nie, 

 Till then, Assalamualaikum :)

14 July 2012

awayyyy

Assalamualaikum :) 

go back to hometown for 2 days,

for my friend, Awra Othman,
Selamat Pengantin Baru , 
maaf tak dapat datang, 
semoga majlis berjalan lancarrr,
dan semoga berbahagia dan kekal until Jannah,
insyaALLAH,

salam sayang,
Nurhamizah Hamzah 
:) 



 Till then, Assalamualaikum :)

13 July 2012

alhamdulillah , i can pursue my dream :)

Assalamualaikum :)

harap2 semua sihat belaka :) 
okayyy, arini mesti bebudak matrik dok kecoh2 pasal UPU kann kannn ?
hehehe, 
and miza pun tak terkecualiii,
nervous youuu -.-
takut sangat2, 
huhu
memula masuk la laman web pakai miza punye laptop, tapi ape problem nye ntah, miza takleh nak tgok result,
pastu, ape lagi, mak miza pun ckap, 
tgok kat laptop kakak, 

ohhh, cuakkkknyaaaaa!

serious, bygkan, masa tgh taip no. IC, 
no. matrik bgai jadah, 
sibuk dok tutup laptop dgn tgn.
dengan harapan org tak tgok, 
yelahh, bygkan satu family tgok *tolak my brothers*
lpas tu, hambek kauu kene marahh, :P 

huhu, and keputusannya,



ohhh, alhamdulillah,
speechless youuu, 
tak terkata, diamm seribu bahasa. 
hurmmm. 
nak tgok dengan lebih dekatt, 



alhamdulillahhhhh :) 
tak sangka, 
doakan yang terbaik buat miza,
utk kawan2 juga, 
tahniah dan good luck in everything you do,

Jingni, nana, lin, rik kie, see you there. 

ramai sangat yang dapat sambung belajar ! TAHNIAHHH
Let's make our dreams come true 



 Till then, Assalamualaikum :)

09 July 2012

Ketika Cinta Bertasbih 2 (Indonesian Movie)

Assalamualaikum :) 



Title : Ketika Cinta Bertasbih 2 
Genre : Romance, Religious
Release date : 18 September 2009
Country : Indonesia
Language : Indonesia, Arab 
Duration : 120 min.

Synopsis 

S-1 graduate from Al-Azhar University, Azzam went back to Indonesia. As graduate from Mesir, people expected him automatically to be an 'ustaz'. Her mother who worried about him jobless, asked Azzam's sister, Husna to find a job for him. from his experience selling at Mesir, he decided to open his own business. But her mother still bugging him about marriage. His dream girl, Anna Althafunnisa was proposed by his friend. He decided to find other girl , but his plan always unsuccessful until he felt like he want to give up on marriage. 

This film is the sequel of "Ketika Cinta Bertasbih" 

Dude Herlino and Asmirandah also starring in this movie.  

I really love this movie, and this movie made me shed in tears. But, in the end, it's a happy ending. :) 

please watch it! i really appreciate it :) 

Thank youuuuu :) 

 Till then, Assalamualaikum :)

04 July 2012

cooking cooking ! ^^

Assalamualaikum :)

today, 

my sisters and me cook together.
we decided to make Pasta with Sausage Cream Sauce ^^ 

fiza, mima, miza
 okayy, fiza and mima went to supermarket to buy the ingredient, 
and i did the prep,

and we cook together, 

well , this is the first time we try this dish, 
because we always cook spagetti with traditional sauce.

okay, here ! 

Pasta with Sausage Cream Sauce



We using fettuccine :) 
 well, it maybe lack, but for me it's a success :) ^^ 

You guys can try it too ! :) 

 Till then, Assalamualaikum :)

02 July 2012

Al-Fatihah buat srikandi

Assalamualaikum :) 

Cerita ini miza dapat dari perkongsian seorang junior di Facebook

Seorang wanita mati ditikam kerana mempertahankan hijabnya. ya ALLAH, betapa hebatnya wanita ini. 

Al-Fatihah buat saudara seislam kita.

semoga roh beliau dicucuri rahmat. InsyaALLAH. 

Untuk berita penuh, sila KLIK SINI


 Till then, Assalamualaikum :)

01 July 2012

promote myself :P

Assalamualaikum :) 

hello my beloved readers. i want to tell you that i'm going to write story. because of my love to writing, i turn my private blog to my writing blog. so, the story that i write, i will post it to another blog


so, i hope you guys can take a little of your time to come and visit my blog. hikhik. 
thankyou guys :) 



 Till then, Assalamualaikum :)

Always Kabhi Kabhi (Hindi Movies)

Assalamualaikum :) 


Title : Always Kabhi Kabhi
Genre : Romance, School
Release date : 17 June 2011
Country : India
Language : Hindi 


Synopsis

Always Kabhi Kabhi focuses on 4 students and their struggle through their final year at St Mark's School. First teenager, Shortcut Sam (Ali Fazal); the cool guy, who falls in love with Aishwarya(Giselli Monteiro)who is about to become a Bollywood actress. Aishwarya is a new student who befriends Sam on her first day, and the two fall in love first sight.A Shakespeare play approaches in which Aishwarya automatically gains the role of Juliet. Sam tries his level best to learn the lines of Romeo so as to impress Mrs. Das and gain the role of Romeo. He succeeds in the end. The next two friends, Tariq (Satyajeet Dubey) and Nandy(Nandini) (Zoa Morani), who love to fight and argue with each other,but do not understand that they are actually in love with each other.Nandini's parents don't spend any time with her and are always travelling. In the absence of her parents, she goes to illegal clubs and parties everyday and spends money lavishly. Tariq has the burden of getting into MIT. They realize their love for each other during Nandy's struggle to get approval of her apology after she forwards Tariq's MIT denial letter,oblivious to the fact that he had not read it himself. Sam gives a party in Hellfire but then there's a raid and he gets arrested while saving Aishwarya. The two corrupt policemen try to bag 50,000 rupees from Sam.Sam tries his best to avoid the policemen and tries to pay the policemen a little by little and aishwarya breaks up him because during the party,Nandy's toyboy offers him a drag and even though Aishwarya begged him to leave,he agreed to smoke weed because the toyboy makes fun of him and asked hiim to be a man.After she heard that Sam had sacrifised himself to save her,they make up.During Aishu's 18th birthday,Sam confesses his love for her only to be caught together by her mother and her agent renames her as Kashish for the fims and even persuades her to do a photoshoot in which she only wears a bikini.When Sam finds out that the prize money of the inter-school Shakespeare play competition is Rs.50,000(the amount he owes the policemen),he begins to put more pressure on the group to come in time for the practices.Meanwhile,Aishwarya is being offered a movie conract that she doesnt want to do.during a meeting,she rips the contract and runs to meet Sam and the others and continue their practice for the competition.Meanwhile,enraged by Aishu's absence during practice,Sam confronts he,oblivious to what she had done for him while Aishu didnt know about the money he owes the policemen and does not understand the reason of his anger and runs into the streets only to be hit by a car aand goes into coma.Aishwarya's mother confronts Sam about the accident because she believed that he was the cause of the accident and does not permit him to see her.While dropping Aishwarya's clothes,Tariq and Nandy notice Aishwarya's phone has an electronical diary in it and reads it,it shows her point of view about everyone in the group and talks about how their parents have pressureized them.So,they perform Romeo and Juliet with a different point of view,saying that Romeo and Juliet would not have dies if their parents had approved of their love and listened to them,implying that their parents should do the same.They perform a song "antenna" to convey their thoughts.
Ali Fazal (26)
Giselli Monteiro (24)
Zoa Morani (23)
Satyajeet Dubey (22)
For me , this movie is okayyy. Friendship, family, love. hehehe. btw, i'm enjoying the movie, there are some lyrics in song of this movie really reliable in this century . hikhik . anyway, enjoyyy :D 

 Till then, Assalamualaikum :)

30 June 2012

Durian, The King of Fruits

Assalamualaikum :) 

hai hai semua , dah lama tak update post post biase.hikhik. 
okay , kebetulan , ari ni kannn, mak beli duriannnn, 

wuuuuu...
ari tuh , balik kampung , sempat rase sikit je durian. hikhik. 
jadi , alhamdulillah, ade rezeki nak makan duriannn. 


improving my photography skill 
 alang2 kan , 
maen tangkap2 gambar durian, 
comel ohhh, ade sebiji ni,
kecik je. comel sangat. 



inilah gambanya, hikhik, sepangsa je yang dapat tangkap ,
sbb nak tangkap gambar sebiji dah abes orang bukak nak makan. huhuhu.

Durian ni ade duri yang sangat tajam. dan baunya sangat kuat dan wangi. huhu. 

durian ni ade banyak jenis, D24 lah ape lahhh , tak ingat ape pun jenisnya ,

hikhik dannn, 

mesti ramai yang tahu , 

dari durian kite boleh dapat macam macam makanan, 

antaranya, 

tempoyakkkk (sedapnya kalau dapat buat gulai ngan sambal)

dodol (enaknya makan masa raya)

aiskrim (hurmmm ~)

bubur (woahhhh ^^) 

hikhik. seronoknyaaa, tapi antara 4 kat atas ni, miza paling suka tempoyakkk ~ 

perghh , berpeluh lahh kalau makan gulai tempoyak tak pun makan sambal tempoyakkk :D 

hebat hebat. hehe. itu je nak cite , hehe

nak join miza makan duriann ? 

meh meh , miza belanja... 





makanlahh , jangan malu2 :P 

hehehe okayyyy :) sorryyyy , dah abes dahhh , tak sempat nak bagi korang rase, okayyyy, papepunnnn enjoyyyyyy :) 

 Till then, Assalamualaikum :)

28 June 2012

a dedication to a friend

Assalamualaikum :) 

16-18 April 2010 

ye , itulahh kali pertama kami berjumpa. di sini.


disini , satu ukhuwah telah terjalin.

antara miza dan dia. 

sedar tak sedar, dah 2 tahun. 

walaupun tak jumpa lepas kem tu tapi kitorang selalu ambik tahu pasal masing2 , 

selalu calling calling , selalu berfbing , 

well antara 2 medium tu kitorang berhubung.








ini satu2 nye gambar yang kitorang  tangkap sama sama , 

disebabkan kekangan masa dan kesibukan masing2, kitorang cuma boleh berhubung melalui 2 medium itu sahaja , 


seorang yang ceria , yang sangat happy dan positif dalam ape sahaja yang dilakukan. sepanjang miza berkawan ngan dia, senyuman tak pernah lekang dari bibir. kadang kadang kami sering bercakap di telefon dan pelbagai topik dibincangkan , mostly pasal study and college's life. 



dialah 

FARAH AIDA BT AYOB

23 Jun 2012 , dia dah masuk 19 tahun. 

Faraaa , selamat ulangtahun yang ke 19 , semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki , semoga menjadi seorang muslimah , gadis yang solehah, good luck in your studyyy , and and  hoping that our relationship and ukhuwahh will never end. 

Thanks for calling me on your birthday and i'll definitely return your call back! :) 

XOXO , nurhamizah hamzah a.k.a amazingmyza


 Till then, Assalamualaikum :)