years of experience! (:

Daisypath Anniversary tickers

Calendar

You might want to check it out ! ^^

29 September 2012

first outing + choc fair :D

Assalamualaikum :) 

 apa khabar semua pembaca blog ini  ? 
diharap anda semua sihat2 belaka. 
di sini miza ingin meminta maaf di atas kesalahan tidak mengupdate blog ini buat jangka masa yang agak panjang. 
hehehehehe. 
busy la u, sejak bergelar mahasiswi ni, 
rasa macam ade banyak masa lapang, tapi sebenarnya takde,
busy ngan tu, busy ngan ni , buat keje ni , buat keje tu, join program ni, program tu, 
ish, banyaklaaa :) 
takpe takpe, 
semua itu pengalaman kan ? hikhik ^^ 
okay, niat di hati nak update pasal first outing bersama sahabat miza di UM ni . 



 sebenarnya hari kejadian ni, 
berlaku semalam :) 
kami budak2 FSKTM kene menjalankan tggungjawab utk masa depan mahasiswa/i UM, 
cewaahhhhH! kemain kan ? hahaha
lpas tu kawan miza yg chinese ni ckp yang dia mahu pegi Mid Valley ,
ade chocolate fair katenye ! 

wah wah wah! 

CHOCOLATE FAIR ????? 
bile dgr ape lagi , 
trus la plan nak pegi lpas jalankan tggungjawab, 
sudden plan kot. 
lpas dah setel tggungjawab tu , 
kitorang g Muzium Seni Asia kejap , 

ditanya oleh pegawai kat situ, 
budak fakulti mana ? 
bila menjawab FSKTM, 
beliau seakan-akan terkejut. 
barangkali budak FSKTM jarang datang ke muzium.
takpe , kamilah yang memecah tradisi pelajar FSKTM datang ke muzium :) 
seronok menghabiskan masa di muzium melihat pameran Ancient Chinese Padlock. 
dan melihat tembikar tembikar dari pelbagai negara. sungguh halus dan teliti buatannya.
miza dan sahabat terpegun seketika dengan barangan tersebut. 

Kemudian, terus menaiki Rapid utk ke Mid Valley, 
on the way berjalan ke Rapid, 
siapa tahu miza boleh berjumpa dengan dia, 
berkat hari Jumaat mungkin, 
rezeki miza kot, 
dah nak sebulan di UM, 
bertemu jua. alhamdulillah ,terima kasih ya Allah. 
biarpun hanya melihat sekilas pandang dan tidak berbual dengannya, 
tapi dah cukup buat miza :) 

Pertama kali pergi Mid Valley, macam orang jakun pulak . 
First time ? Yup! My first time. 
Sahabat2 baru miza pun tak caye yang miza tak pernah jejakkan kaki ke sana. 
biarpun anak jati Selangor, 
hehehe. tapi, miza tak kisah laaa. 
ade yg terkejut dan tak caye. suka ati korang lah nak kate pe. dah mmg miza tak penah pegi. 

Impression ? Wow! Besarnya. 
Serious, macam budak2 kecik laa perasaannya tika berjalan masuk. Rasa macam nak keluar masuk je setiap kedai yang ade kat situ. 
huhuhu. Tapi tujuan hanya satu! 
untuk pergi Chocolate fair. 
so, trus ke tempat dituju. :) 

Masuk masuk je, wahhhhh! Coklat! Coklat! 
Pergi setiap booth mesti die bagi tester. 
Perghhh, semua nya sedap. Subhanallah. 
Seriously, rambang mata tau nak pilih.
Sampai pusing 2 3 kali kot sebelum buat pilihan. 

Coklat yg dijual kat sana tu , bukan coklat yg  selalu kite tgok kat iklan. 
ni mcam coklat yang hand-made chocolate, local made ,
macam2 laaa...
rasa macam nak beli semua tapi terpaksa berlawan dengan nafsu. 
dan akhirnya dapat jugak mengawal diri :) 
*tapirasanyabanyakjugakyangdibeli* 

 
inilahh coklat yang miza beli ! 
so, kepada pencinta coklat, 
jom ramai ramai serbu Chocolate Fair di Mid Valley, 3rd Floor, 
Esok hari last! 
Cepat cepat sebelum terlambat ! ^^

Thanks to Fiza, Kimah, Shida and Mira sbb sudi teman miza beli cokelat ni :) 
have fun spending time with you girls ! ^^ 
Muah Muah ~ 

Kla, miza mengundur dirilahh, rasa cam panjang gileee kot post ni! ^^ 

P/S : Sejak dua menjak mimpi perkara yang pelik2. Minta dijauhkan dari segala perkara buruk. Amin. Doakan batuk miza hilang secepat mungkin ya! ^^ 

 Till then, Assalamualaikum :)

3 comments: