years of experience! (:

Daisypath Anniversary tickers

Calendar

You might want to check it out ! ^^

27 February 2011

i'm taken~



Assalamualaikum...
hehehe, 
korang kene tipuuuuuuu :D 
hehehe. 
tapi , mmg betul , 
i'm taken.
kat atas tuhhh , my new boyfriend :) 
We have been together since 10th February 2011. 
hehehehe.



I LOVE YOU, metoo <3 

jam saya hilang nombor.

 nampak tak jam miza ? 
dia ilang nombor. hahaha. 
macam ni citenye. masa tengah nak bersiap nak masuk keje lepas solat Asar , 
nak capai jam , sekali jatuhhh. 
pastu tgok2 . nombor 7 & 8 takde. pelikkk,
mane dia pergi. 

cuba tengokk. 
nombor 7 & 8 ilang. 
hahahah. nak tgok jam ni punn rasa sangat kelakarr. :D 

26 February 2011

hypocrite , important or not ?


sometimes , we need hypocrite , right ? 

in order to avoid hurting other people, 

for me , 

sometimes it's important. 

cotton candy

Assalamualaikum semuaa. :) 
hehehehe, finally , i found purple cotton candy . 
budak tempat keje cakap , 
semua same je rasanya ,  
tak kira warna. 
tapi , 
bagi miza , 
uishh , warna memainkan peranan. 
betul kannn ? 
susah woo nak jumpe. hahaha.
bentuk dia dah berubahh setelah dipenyekkan dan dipendekkan oleh miza.
but the best thing is, miza share ngan family.
bayangkann , semua makan tauuu. 
best sangat , 


SHARING IS CARING :) 

cooking cooking! ^^

Assalamualaikum :D 
hye sume. 
dah lama rasenye tak update. 
hahahha.
oke. miza tipu. adelah dalam 2 3 hari. 
tapi , seriously , rindu gila nak update bloggggggg~ :D
heheh. apa kat atas tu ye ? 
saje je nak tunjuk kat korang. 
actually, mmg dah lame nak cite pasal post ni.
tapi, asyik tergendala je kannn >.<
miza busy busy laaaa.
banyak komitmen kot. 
*aicehhhhh , poyo sebentar * 
itulahhh dia , 

Sambal Kentang Ikan Bilis.

miza baru pandai masak bnde yg simple2 jeeee. 
tak reti nak masak bende2 yg complicated. 

so , saje je nak cite ngan korang. hehehehe ;P 

*gambar ini adalah gambar sebenar ye*
tak tipu punyaaaaa :D 

23 February 2011

happy birthday February ! :D























happy birthdayyy to all of you who born in February.
congratttssss! 

19 February 2011

reunionnnn ~

Assalamualaikum. ^^ 
hello hello ~ 
heee, 
hari ni best la. 
macam reunion pulakk. 
time rehat , terserempak ngan wan. 
makan la kat tempat dia. 
lepak sekali lahhh, 
then datang aiman.
lepas tu , 
nabeela pulak join. best laaa
=D 

pastu , nampak daus lalu. 
hehehehe, sembang2 japp. 
best, lama tak jumpa. ^.^
hehehehehe. 

and , pasal reunionn pulakk. 
bebudak SRAI yang baca ni , 
korang pegi ke reunion tuhhh nanti ? 
nak pergi , tapi , tataulaaaaa . 
entahhhlaaa = .=

18 February 2011

raihanah abdul raub :D


Raihanah Abdul Raub. 
heeee 
:D 
My bestfriend since primary school.
i met her yesterdayyy.
it was a fun meeting. 
you know , what ? 
she's still the same. :D 

 ana , gambar ni la yg miza cakap tuu. 
masa ni kite g lawatan ke kuala selangor. 
dekat masjid kuala selangor time ni. 
*okay , muka miza buruk time ni*
hahahah.
*rindu kot baju sekolah tu*
 thanks sbb sudi dengar cerita miza.
anddd , 
i'm glad that i'm the first person to know about it. :D 
heheehehe.
macam-macam kan kite cite? 
dari cite cinta , cite islamik sikit , 
anddd yang paling best kenangan time skola rendahhh.
serious , miza teringat cite pasal Bola yg ana cakap tuhhh. XD


Saranghae , Chinguuuuuu! <3 
Friends Forever k? 



:D 

16 February 2011

2 days off ! totally awesome!

lawa kan gambar ni ? 
yeahhhhh~ 

i'm in holiday mood. 
woahhH~ 
i have so many things to do.
my to do list is so long , 
woahhH~ 
having funnnn!
yeahhhhhhhh~ 

uncomfortable =.=

you know what ?
i feel uncomfortable.
i don't like the way you treat me on.
it's too much.
please just treat me as a friend.
thank youuu
=.=

15 February 2011

ehhh , awak , cukup2 la tu ehhhhh , =.=

 hurmmm , miza rasa annoyed gilaaa.
cukup la tu ehhhh .
senang je kan awak ambil kesempatan ?
ehhhhh .
annoying gilaaaaa =.="
tau takkkk ?
takkan la hari-hari kot.
untunglahh awak. miza yang tak dapat untung.
penat adelaaaa.
tau takkkkkkkk ????
ehhhhh, gerammm betul laaaaaa.


salam maulidur rasul :D

Selawat dan salam buat nabi junjungan
Nabi Muhammad
Marilah bersama-sama meraikan hari yang mulia ini.
Salam Maulidur Rasul kawan-kawan :D

14 February 2011

manisnya si baju kurung. :)


betul tak ? 
baju kurung ni sangat cantik. 
:) 
miza rasa gembira sangat bila pakai baju kurung. 
hehehe.
 dah lama sangat tak pakai. 
so, macam bila pakai tadi , 
best pun ada.
yela , 
pegi kerja pakai seluar. 
jadi , mmg dah lama tak pakai. 
pakai baju kurung sebab miza pergi kenduri kawen tadi.
cite pasal kenduri kawen , 
miza pun dah lama tak makan lauk kenduri.
terima kasih la kak muni sbb jemput! 
hehehe. 
lepas gian nak makan. :)
haiyaaa~ 

12 February 2011

angpau maa~

Assalamualaikum. :) 
heeee~ 
senanye dah lame nak cite , 
tapi, 
hehehehehehehehe.
lupe lak. 
best sangat sebab dapat angpau dari bos ! 
and tadi ada naga singa datang kedai. hahaha. 
gambar2 nanti miza upload. 
ade kat kak syida. :) 
and and miza beli 5 komik. 
waaaa~ 
banyaknya ! 
i'm  a big spender. =.="
aigooo! 
that's all i want to say~ 
KAK SYIDA & ABG LAN ,
Selamat Pengantin Baru <3



p/s ; eh eh , ada missed call dari dia lah :P 

bila si miza pergi merayau.

Assalamualaikum. ^^
apa khabar ? harap2 semua sihat yeee.
heee, senanya tajuk post ni ade kaitan ngan apa yg berlaku harini. 
yeahhhH~ 
pe yg berlaku ari ni ? 
banyaak sangatt . 
hari ni miza ada masak satu laukk. 
sambal kentang ikan bilis. 
ada amek gambarnya , tapi de kat hp ayah. 
nanti miza upload yeeaaahhh~ 
not bad laaa. sebab saya ni tak pandai masak. 
miza ngaku miza mmg paling malas duduk dapur. huhu, 
tak boleh bla kan ? 
ish ish, apa nak jadi ni ? 
hurm , then tadi teman kak muni . 
pegi MBSA and MRCB.
urusan company. 
heheh. 
terima kasih atas layanan anda = =" 
hehe. and and, masa nak balik , ade teddy bear dalam teksi. 
huwaaa~ comel sangat! tengah tunggu orang bagi ni . 
siapa nak bagi miza teddy bear ni , angkat tangan sekarang! 
 teddy bear putih sangat comel! <3
lalalalalalala. hehehe. 
andd , haiiii , 
ape lagi , miza peluk2 lah teddy bear tuhh , buat macam harta sendiri lak. 
tapi teddy bear tuh warna coklat . andd tak besar punn. 
tapi miza nak yg besar tau! *ceh , perasan cam ada orang nak bagi*
tu je kott. 
eh eh , ada lagi . 
nampak abg syamil lalu dpan kedai. heheheh >.<
tak sempat nak tegur , dia dah jauhh dahhh . heee. 
sempat la msg satu dua ngan dia,. 
hehehe. 
okay , tu je kot. 
have a good night! 

11 February 2011

shopping time! =D

Assalamualaikum. 

hye hye. heee
saya dah dapat gaji. okayy, saya ngaku , mmg dah lama dapat gaji. 
tapi , saya yang lambat keluarkan duit. 
ada technical problem. heeee.
Tapi , alhamdulillah . semua berjalan lancar. hee. 
separuh dah bg kat parents. =D 
hurm , separuh lagi tadi guna buat beli keperluan . 
anndddd, 
pegi shopping ngan fyza
heee, kitoran beli beg yg sama beza warna sikitlaa. hehehehe. 
kalau tak miza nak beli yang sama cam dia. 
andd mase tgh cube2 beg tuhhh ,
ade pulak sorang mamat ni. sebukkk je .
tumbuk kang baru tauuu. heeee :D

okayy , tu jeeee nak cite senanya . heeeeeeee/

09 February 2011

aigooo~

Assalamualaikum . hurm , apa khabar semua?
heee, harap2 sihat la yeee. :D
hurm ,
apa yg jadi hari ni yee ?
banyak laaa.
banyak gelak je.
hari hari asyik gelak pun tak elok jugakk kannnn ?
hurmmmm.
andddd,
i got a new friend from Saudi Arabia.
His name is Hanif.
hahaha. how i know him ? >.<
hehehe.
He just accidentally came to the shop where i working now
and asking about some branded shoes.
but my shop doesn't have the shoes.
so , we were just talking and he asked me and my workmate be his friend.
He's living in Section 19 , Shah Alam.
and what made me happy was his saying.
He said that he really love Malaysia.
waaa~ i'm proud to be Malaysian~ <3

07 February 2011

macam macam yang jadi kat tempat kerja.

ishh , apa lagi . 
bila pergi keje, rasa mcam dah all out semua energy . 
sebab apa ? 
sebab hari2 miza asyik gelakk je. 
ni semua kak muni punya pasal. 

dengan dia , memang selalu je gelak . 
tak tahanlaa. 
sampai pecah perut miza.
macam2 yang kitorang cite. 
bnde mengarut-ngarut. 
hai , 
hurm, ape lagi yang jadi ek ? 
haaa! 
miza akhirnya berjumpa dengan lelaki yang mempunyai tinggi yang sama dengan lelaki ideal miza .
haha. bukan miza minat dia . 
cuma kalau boleh , nak cari orang yang tinggi macam dia. 
kenapa ? 
sebab kalau boleh miza nak nampak kecik bila berjalan sebelah ngan orang camtuhh. 
hai, itu menjadi angan-angan je laaaa. :D 
heee, 


06 February 2011

biar betul ? tak cayalaaaaaaa. =="

masa miza call zira , 
tetibe miza tersebut nama dia . 
miza teringat yang nombor dia ngan zira lebih kurang je .
yg bezanya cuma 4 nombor belakang jee. 
saje je la tnye zira , agak2 ingat tak nombor dia . 
miza tetibe tergerak hati nak missed call . 
then miza mesej dia . 
pastu dia tanye siapa. 
member miza pulak suh call . hurm , tapi miza segan .
mmbr miza pun call lah , then ada orang angkat. 
yg jawabnya perempuan. 
miza rasa cam tu mmg nombor dia . 
miza tak caya. 
pastu , antar lagi mesej kat dia . 
betul ke tu dia ? 
then , dia balas . ya. tadi sedara dia angkat. pastu ,
miza balas la , 
"ni miza .nak komfemkan je nombor ni. sorry ganggu." 
then , dia tak balas. 
miza dah tau sangat perangai dia .
i'm always being ignored by him. 
SELALU! 
dulu , bila miza msj dia & dia tanya siapa, 
miza bgtaulah & dia tak blas. 
tapi kul 9.12 malam tadi , 
dia missed call . 
ape function dia pun miza tatau. 
haishhh , jgn lah bagi harapan kat miza.
miza dah tak sanggup dah ni! 
tak sanggup lagi . 
nanti dia buat bnde yang same. 

ignored by him! 

05 February 2011

rindunya miza sama kamu!

biar betul kaannn ? 
ish , miza tak caye laaaaa . 
hari ni miza call budak dorm miza masa kat SAMTTAJ. 
antara budak dorm sebaya yang rapat ngan miza . 
gila rindu laaaa ngan diaaa. hehehehehe. 
hazirahh , bila lah nak jumpe lagi kannn ? 
taun lepas miza tak jumpe punnn ngan dia . 
kitorang sembang2. best sangat!
miza call dia masa miza tengah rehattt. 
dia balik cuti PLKN. :) 
hehehe. ta puas la cakap ngan dia.
kredit miza habis kottt. heeee. 
rindu sangat.! 
hazirahh , hope dapat jumpe kauuu! :D 

04 February 2011

i'll try.

i'll try , 



i'll try to be a good girl , 



i'll try to be a good daughter , 



i'll try to be a good worker , 



i'll try to be a good muslimah.



 i'll try to be a better person . 



better than i'm already is . 




to all my friends and my special ones. T.T