years of experience! (:

Daisypath Anniversary tickers

Calendar

You might want to check it out ! ^^

30 June 2012

Durian, The King of Fruits

Assalamualaikum :) 

hai hai semua , dah lama tak update post post biase.hikhik. 
okay , kebetulan , ari ni kannn, mak beli duriannnn, 

wuuuuu...
ari tuh , balik kampung , sempat rase sikit je durian. hikhik. 
jadi , alhamdulillah, ade rezeki nak makan duriannn. 


improving my photography skill 
 alang2 kan , 
maen tangkap2 gambar durian, 
comel ohhh, ade sebiji ni,
kecik je. comel sangat. 



inilah gambanya, hikhik, sepangsa je yang dapat tangkap ,
sbb nak tangkap gambar sebiji dah abes orang bukak nak makan. huhuhu.

Durian ni ade duri yang sangat tajam. dan baunya sangat kuat dan wangi. huhu. 

durian ni ade banyak jenis, D24 lah ape lahhh , tak ingat ape pun jenisnya ,

hikhik dannn, 

mesti ramai yang tahu , 

dari durian kite boleh dapat macam macam makanan, 

antaranya, 

tempoyakkkk (sedapnya kalau dapat buat gulai ngan sambal)

dodol (enaknya makan masa raya)

aiskrim (hurmmm ~)

bubur (woahhhh ^^) 

hikhik. seronoknyaaa, tapi antara 4 kat atas ni, miza paling suka tempoyakkk ~ 

perghh , berpeluh lahh kalau makan gulai tempoyak tak pun makan sambal tempoyakkk :D 

hebat hebat. hehe. itu je nak cite , hehe

nak join miza makan duriann ? 

meh meh , miza belanja... 





makanlahh , jangan malu2 :P 

hehehe okayyyy :) sorryyyy , dah abes dahhh , tak sempat nak bagi korang rase, okayyyy, papepunnnn enjoyyyyyy :) 

 Till then, Assalamualaikum :)

28 June 2012

a dedication to a friend

Assalamualaikum :) 

16-18 April 2010 

ye , itulahh kali pertama kami berjumpa. di sini.


disini , satu ukhuwah telah terjalin.

antara miza dan dia. 

sedar tak sedar, dah 2 tahun. 

walaupun tak jumpa lepas kem tu tapi kitorang selalu ambik tahu pasal masing2 , 

selalu calling calling , selalu berfbing , 

well antara 2 medium tu kitorang berhubung.








ini satu2 nye gambar yang kitorang  tangkap sama sama , 

disebabkan kekangan masa dan kesibukan masing2, kitorang cuma boleh berhubung melalui 2 medium itu sahaja , 


seorang yang ceria , yang sangat happy dan positif dalam ape sahaja yang dilakukan. sepanjang miza berkawan ngan dia, senyuman tak pernah lekang dari bibir. kadang kadang kami sering bercakap di telefon dan pelbagai topik dibincangkan , mostly pasal study and college's life. 



dialah 

FARAH AIDA BT AYOB

23 Jun 2012 , dia dah masuk 19 tahun. 

Faraaa , selamat ulangtahun yang ke 19 , semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki , semoga menjadi seorang muslimah , gadis yang solehah, good luck in your studyyy , and and  hoping that our relationship and ukhuwahh will never end. 

Thanks for calling me on your birthday and i'll definitely return your call back! :) 

XOXO , nurhamizah hamzah a.k.a amazingmyza


 Till then, Assalamualaikum :)

26 June 2012

hai hai :D

Assalamualaikum :) 

apa khabar semua ? hikhik, sorry mehh, sejak dua menjak saya dah tak tulis post biase , sibuk sangat ngan post pasal movie kan ? hikhik. sorry tauuu. sorry sangat2, sorry! *okaymizadahdahlatukan* 

hehehe, rindu tau nak tulis tulis kat sini , nak luahkan perasaan hehehe. tapi cam rase tanaklahh pulak. rase malas, hehehehe. sejak dua menjak ni, i have probelm, it's hard for me to sleep , hampir 2 minggu tidur tak tentu arah, macam2 cara dah cuba , tapi rasa cam nak nanges jeeee huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa T.T 

huhuhu. sedih mehhh , hurmm , actually ade 2 post yang miza nak sangat2 tulis ! tapi i'm waiting for the right moment to write it. hehehe. and i've been thinking that i want to write a story, actually dah lama dah nak buat , i've been writing it since 2009 and i posted it on one online forum , maybe i'll set up a new blog just for that , i hope that you guys can help me! 

btw , any suggestion to overcome my sleeping problem ? i hope you guys can help me! 제발 도와주세요! 

anyway , have a good time! :) 

 Till then, Assalamualaikum :)

21 June 2012

support support part 2!

Assalamualaikum :) 

Hello guys, i hope you guys do well in your everyday life. okay, now i want you guys to help me, can you ? 
i want you guys to help me go to this link and help me by viewing this video many times. hehehehe. 
thank you so much ! :D 

Here is the link !!! CLICK IT

 Till then, Assalamualaikum :)

18 June 2012

berdarah.

Assalamualaikum :)

berdarah.
luka.
pekat merah mengalir.
sakitnya bukan kepalang.

lega.
tidak seteruk mana.
pekatnya darah itu.
membuat aku ngeri seketika.





 Till then, Assalamualaikum :)

my weakness

Assalamualaikum :)

i know
with the lack of my physical
i'm unable to do certain things perfectly.
sorry because i'm unable to achieve your expectation.







 Till then, Assalamualaikum :)

16 June 2012

target

Assalamualaikum :) 

Untuk 3rd blog anniversary ni, agak2, dapat tak capai 30000 views? hehehehe. kira2,

sebulan lagi untuk blog ni capai 3 tahun. huhuhu. 

agak2 boleh tak capai target ? harap2 boleh lahhh ehh. so, 

readers semua, tolong la realisasikan impian miza ni. hehehe. 

 Till then, Assalamualaikum :)

15 June 2012

Kurosagi (Japanese movie)

Assalamualaikum :) 

okay, Japanese movie coming! hehehe.



Title : Kurosagi (クロサギ)
Known as : The Black Swindler
Genre : Crime, Romance
Release Date : 8 March 2008 
Language : Japanese
Country : Japan 
Duration : 126 mins



this movie was based on 2006 TV popular series , Kurosagi.

synopsis. 

Young man named Kurosaki grows up and become a swindler because want to get revenge for his family that had been destroyed by swindler. He swindles other swindler and return the money to the victim. 



actually , don't know what to tell anymore because basically the story was just like that. Yamapi was so cool in this movie. i didn't know that Maki's appearance was so little in this movie, but this movie was great. you know, trick that he used to swindle other swindler was very great. hehehehehehe. 


Yamashita Tomohisa or Yamapi (27)
Maki Horikita (24)



 Till then, Assalamualaikum :)

14 June 2012

kerja bermusim

Assalamualaikum :) 

okayy, niat sebenar nak post 1 entri je ari ni, tapi sbb mak suruh promote video tu , so terpaksa tambah lagi satu entri. hehehe. okaylahh , disebabkan kawan sematrik saya , Khairul Nizam cakap sbb miza buat entri utk katak, jadi miza nak buat entri bermakna sikit. *taklahhbermaknasangat* hehehe.

well, ingat cuaca je ade musim ? keje pun ade tauu. well, sekarang ni miza jobless. berdegil utk membuat apaapa, baek keje, ambik lesen. mmg betul betul merehatkan diri ahh , *tapitakdapatlahkaumiza* ye, mmg, tak dapat merehatkan diri T.T

miza dpt buat keje bermusim. keje dari rumah. keje online. keje yang memerlukan kekuatan mata dan konsentrasi yang tinggi untuk menghadap komputer. perghhh , mmg pening youuuuuu. bile time sign report kad, keje ni mmg berlambak. nak berhadapan dengan internet trafik , *ingatjalanjeadetrafik?* perghhh. nak layan web server yg kadang2 agak susah utk cooperate ngan kita. mmg seksa gak ahhh, pening kot kalau menghadap hari hari. 

well , every things have their own benefits and weakness. alhamdulillah , keje yg hnya memerlukan laptop, internet, pengalaman dan konsentrasi yg tinggi , tak payah kua umah punn, dapatlah habuannya. yang miza rasa macam melebih lebih pulak. tapi lepaslah buat belanja family makan pizza. hihihi ^^ 

okay, itu je yg miza nak share. saje saje je, jadi , kawan kawan matrik , ape yg korang buat cuti ni ? share2 lah ngan miza hehehe. tinggalkan link blog korang kat ruangan komen utk post ni , nanti miza singgah and follow sekali :) 

Have a nice day,  everyone :)

*movie and drama review tade utk ari ni. tak larat nak tulis entri banyak2. hehehe. so , esok , maybe 2 review sekali gus? * hehehehhe ^^

Till then, Assalamualaikum. 

13 June 2012

katak oh katak

Assalamualaikum :) 


Katak oh katak 
Aku tak perasan kau di situ
Kaku 


Semalam 
Kau di situ
Hari ini
Kau masih di situ
Kaku


Esok
Mungkinkah kau ada lagi
Di situ
Kaku 
Seperti hari hari lalu
Aku tidak tahu


*okay, karya mengarut*








 Till then, Assalamualaikum :)

09 June 2012

anonymous anonymous .....

Assalamualaikum :) 

baru je balik dari kampung. penat, hahaha. even tak drive pun terasa letih. tapi tak seletih minggu lepas. huhu. okay, senanye bukan ini tujuan nye. hehehhe cume nak cite, sebenarnya bnde ni dah lama dahhh. tapi cek2 post, ade post yg miza simpan dalam draft. hehehe. kadang2 , dkat formspring, adelahh kan orang yg tanye2 soalan kan, tapi sebenarnya rasa stress tau, sbb kite taktau siapa orang yang bertanya. tapi miza jawab je lahhh. hehehe.
anonymous 1
okayy, anonymous 1 ni nampaknya mengikut perkembangan miza kat blog ni. ohhh, terima kasih laaa awak yeee, sbb awak sudi jenguk dan baca blog mizaa ni. hehhe, hurm, pasal matrik, saya dah update dah awak. hehehehe. tapi, bgtaulaaa ekk awak ni sape, membuatkan saya tertanya tanya lahhh.


anonymous 2
okayyy, ini agak annoying sikit. huhuhu T.T taktauu penghantar soalan camne nak belanjaaaa ? huhuhuhu. serlahkan identitimu dahulu , haahaha. baru miza pikir nak belanja ke tak. 

hehehehe. rasanya itu je kot :) okaylaaa dadaaaaa.


P/S : Buat sahabat sahabat saya yang sambung belajar , study well , take care , just wanna let you guys know that i always love you guys :') eh eh, ade masa kite lepak lagi tauuuuu , :)

 Till then, Assalamualaikum :)