years of experience! (:

Daisypath Anniversary tickers

Calendar

You might want to check it out ! ^^

14 February 2013

Kelabu - Nadia Khan

Assalamualaikum :) 

Lame eh tak update blog ni. hehehe. 
rindu. hahaa. sebenarnya dah lama sangat nak update pasal ni, tapi cam tak berpeluang sangat nak update. jadi inilah masanya. 

sekarang, miza cam tertarik dengan buku buku keluaran FIXI :) 
bukan tertarik dah, mmg minat betul lahhh. 
dulu, asik dok dengar orang cakap cakap je kan, 
akhirnya berjaya jugak buku FIXI dimiliki. :) 

First novel yg dibeli : 

KELABU - Nadia Khan 
Baca sinopsis memula. macam menarik. :) 
terus beli. 
boyfriend 'kontrak'.
menarik tuuu. 
mendedahkan Amir sebagai tunjang utama,
watak yang didedahkan yg ditulis di bahagian belakang novel ni. 
Shah dan Jun juga memegang watak yg penting dalam novel ni. 
ade watak Abah, Mama, Tuk Wan, dan sebagainya. 
tak ingat sangat watak yang lain. dah nak sebulan kot. hahahaha. 



Well, cerita ni best. walaupun nampak cam biasa, tapi ia ada tarikan tersendiri.
Mengisahkan bagaimana kehidupan seorang freelance photographer di kota metropolitan yang penuh dengan ragam dan karenah sosial setempat. Gaya hidup golongan elit banyak diceritakan di sini. tapi, ada jugak ada diselitkan sedikit latar belakang masyarakat kampung yang menjalani kehidupan yang sederhana, lepas dari hiruk pikuk kota yang menyesakkan nafas. 

Tapi, ada bahagian apabila miza baca, terasa tertipu dengan cerita ni. Seriously, this is the first time that i've been fooled by a book! i mean it in a good way. Suka macam mana penulis boleh membuatkan miza rasa camni. ternyata penulis Nadia Khan bijak ! :) 

Overall, miza bagi 4.5 out of 5. hehehe. geram jugak sbb konfius whether she ended up with Shah or the other guy (tak ingat pulak nama dia). itu jelahh. sampai sekarang masih berteka teki siapakah lelaki itu. 
Papepun, ini mmg TERBAIK! :) 


Ape lagi, moh lah kite serbu kedai buku dan beli buku dari FIXI ni. 
serious tak rugi aihhhh. 
Anda semua boleh dapatkan KELABU dengan hanya RM 24.90 :) 

Mungkin akan bercerita tentang Sumbat mungkin? :) 

Till then, Assalamualaikum semua :) 

P/S : Islam melarang menyambut Valentine's Day. Jadi, kepada muslim, tak payah menggatai sangat eh nak sambut. tak membawa faedah pun. boleh merosakkan iman dan membawa kepada murka Allah. 

No comments:

Post a Comment